Vicepremierul George Copos a dat garantii investitorilor din turism privind mentinerea cotei de 9% la TVA la cazare si la mic dejun, informeaza Mediafax. "Rolul meu este de a ma bate pentru a pastra TVA-ul de 9% la cazare si mic dejun, luand in consi
Vicepremierul George Copos a dat garantii investitorilor din turism privind mentinerea cotei de 9% la TVA la cazare si la mic dejun, informeaza Mediafax. "Rolul meu este de a ma bate pentru a pastra TVA-ul de 9% la cazare si mic dejun, luand in considerare si cotele din alte tari, unde exista diferentieri intre cota normala de TVA si cea din turism", a afirmat ministrul de stat, prezent la o intalnire cu reprezentantii patronatelor din turism. El a precizat ca Ungaria face venituri din turism de trei ori mai mari decat Romania. In plus, potrivit patronatelor, numarul turistilor din acest an a fost mai scazut, in Romania, decat in anii precedenti din cauza vremii nefavorabile, a prognozei meteo prezentate eronat, a grevei CFR si a scaderii puterii de cumparare a romanilor. Vicepremierul le-a garantat investitorilor ca TVA va ramane de 9% la cazare si la mic dejun. Presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc, Dragos Raducan, a afirmat ca estimarile de pana acum indica o reducere cu 15% a numarului de turisti prezenti in acest an pe litoral. El a mentionat, insa, ca exista aceste oferte pentru a prelungi sezonul estival, adaugand ca pentru unitatile hoteliere renovate gradul de ocupare s-a ridicat la 80%, pe tot timpul sezonului. Raducan a tinut sa precizeze ca patronii din turism care nu vor ridica gradele de calitate a serviciilor risca sa iasa de pe piata, din punct de vedere al cererilor, dar si al autorizatiilor de functionare si al clasificarii. In acest context, presedintele ANT, Marius Crivtonencu, a declarat ca au fost deja declasificate 18 unitati de cazare si au fost retrase 13 certificate de clasificare. (M.C.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.