Federatia Nationala a Patronatelor si Transportatorilor Rutieri din Romania (FNPTRR) a semnat un protocol privind buna desfasurare a transportului rutier de persoane intre Bucuresti si localitatile din judetul Ilfov, cu Prefectura Ilfov, Consiliul Ju
Federatia Nationala a Patronatelor si Transportatorilor Rutieri din Romania (FNPTRR) a semnat un protocol privind buna desfasurare a transportului rutier de persoane intre Bucuresti si localitatile din judetul Ilfov, cu Prefectura Ilfov, Consiliul Judetean Ilfov si Consiliile locale din judet.
Potrivit unui comunicat al FNPTRR, semnarea acestui acord va contribui la "rezolvarea tuturor nemultumirilor locuitorilor judetului Ilfov exprimate public in ultimele saptamani" si se va constitui intr-un punct de plecare pentru definitivarea ulterioara a unor intelegeri intre consiliile locale si operatorii de transport de pe raza fiecarei localitati.
Protocolul prevede eliberarea de abonamente sau bilete pentru elevii si studentii care au domiciliul in localitatile de destinatie din judetul Ilfov, pe baza adeverintei sau a carnetului de student, cu reduceri de 50 la suta din tarifele in vigoare la data eliberarii documentelor si numai pe durata frecventarii cursurilor.
De asemenea, pentru persoanele angajate in Bucuresti vor fi eliberate abonamente sau bilete cu reduceri de 30 la suta, aplicate la tarifele de la data eliberarii documentelor, pe baza adeverintei eliberate de unitatea la care lucreaza. FNPTRR se obliga sa respecte actele normative in vigoare privind transportul persoanelor defavorizate (invalizi, persoane cu handicap, veterani de razboi, pensionari). Potrivit protocoalelor incheiate cu Consiliile locale, transportatorii se obliga sa suplimenteze capacitatile de transport pe fiecare ruta, astfel incat sa fie preluati toti calatorii, acceptand si introducerea de autobuze urbane. In schimb, consiliile locale vor asigura gratuit spatiile necesare pentru eliberarea biletelor si abonamentelor si vor contribui la identificarea categoriilor speciale de calatori.
FNPTRR este o asociatie patronala de tip federativ, reprezentativa la nivel national, formata in exclusivitate din firme private. Infiintata in anul 2003, asociatia are in prezent 36 de filiale in tara si reprezinta interesele majoritatii firmelor de transport care opereaza in judetul Ilfov - C&I, Allegro Maxi - Taxi, Transbus Codreanu, Atlassib, Millenium si Simpa Trans.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.