Sindicatele din industria alimentara nu sunt de acord cu majorarea Taxei pe Valoarea Adaugata si considera ca aceasta masura ii va afecta in primul rand pe salariatii cu venituri mici. Presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor din Industria Al
Sindicatele din industria alimentara nu sunt de acord cu majorarea Taxei pe Valoarea Adaugata si considera ca aceasta masura ii va afecta in primul rand pe salariatii cu venituri mici. Presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor din Industria Alimentara, Dragos Frumosu, considera ca Guvernul "a dat dovada de lipsa de consecventa in politica financiara", incalcandu-si angajamentele asumate in campania electorala si mai ales prin programul de guvernare. "Aceasta fluctuatie a valorii TVA ne duce cu gandul ca interese de grup ne influenteaza inca traiul nostru de zi cu zi", a declarat Dragos Frumosu, presedintele federatiei. Majorarea Taxei pe Valoarea Adaugata este luata, in opinia liderului sindical, impotriva cetatenilor tarii si va afecta in primul rand salariatii cu venituri mici. "Prin aceasta masura Executivul supune cetatenii Romaniei unei curbe de sacrificiu, mai ales ca in acest an inflatia a scapat de sub control prin cresterea pretului la utilitati si servicii precum si a unor produse indispensabile traiului, iar veniturile nu au crescut corespunzator", afirma liderul sindical.
Federatia Nationala a Sindicatelor din Industria Alimentara a solicitat Executivului sa reanalizeze impactul pe care majorarea TVA il creeaza asupra populatiei Romaniei si sa-si canalizeze eforturile pentru bunastarea poporului care "nu mai poate suporta continuu degradarea nivelului de trai", a spus Frumosu, avertizand ca "sindicatele ar putea dezgropa securea razboiului".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.