Societatea UPSOM din Ocna Mures si-a reluat ieri activitatea dupa ce, in urma cu aproximativ doua saptamani, aceasta a fost oprita temporar din cauza unor probleme tehnice, precum si din cauza pierderilor inregistrate in acest an. Potrivit unui comun
Societatea UPSOM din Ocna Mures si-a reluat ieri activitatea dupa ce, in urma cu aproximativ doua saptamani, aceasta a fost oprita temporar din cauza unor probleme tehnice, precum si din cauza pierderilor inregistrate in acest an. Potrivit unui comunicat dat publicitatii ieri de conducerea societatii, in aceasta perioada au fost realizate o serie de lucrari de revizie a utilajelor, precum si decolmatarea instalatiilor de captare a apei din raul Mures, afectate de ploile din luna august.
Potrivit directorului UPSOM Ocna Mures, Ioan Bogdan, in perioada in care societatea a fost inchisa, angajatii au fost platiti cu 75 la suta din salariu. Ioan Bogdan a precizat ca principalele motive pentru care a fost luata decizia sistarii temporare a activitatii au fost atat problemele tehnice cauzate de colmatarea instalatiilor de captare a apei, cat si pierderile acumulate in prima parte acestui an, care se ridica la aproximativ 6,5 milioane de lei (65 de miliarde de lei vechi). Bogdan a adaugat ca aceste pierderi au fost cauzate in special de aprecierea leului in raport cu principalele valute, la care s-a adaugat cresterea tarifelor la gaz metan si energie electrica.
Potrivit sursei citate, in magaziile societatii exista un stoc de 6.000 de tone de soda, care nu a putut fi vanduta din cauza scaderii pretului pe piata.
Societatea Upsom Ocna Mures este una dintre cele mai importante din tara in domeniul fabricarii produselor clorosodice si are aproximativ 900 de angajati.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.