Totul s-a intamplat in urma cu sapte ani, iar Ioana e convinsa ca a fost dragoste la prima vedere. S-au cunoscut in cel mai banal mod cu putinta, dar pentru ei nu a contat. Ioana se asezase la coada sa-si plateasca telefonul mobil. Deodata a vazut un
Totul s-a intamplat in urma cu sapte ani, iar Ioana e convinsa ca a fost dragoste la prima vedere. S-au cunoscut in cel mai banal mod cu putinta, dar pentru ei nu a contat. Ioana se asezase la coada sa-si plateasca telefonul mobil. Deodata a vazut un barbat apropiindu-se. S-a asezat langa ea si asta a fost de ajuns. Au urmat evident tatonarile si invitatiile, dar stiau deja ca sunt sortiti unul altuia. Dupa un timp s-au mutat la parintii Ioanei si, in ciuda greutatilor, si-au organizat viata ca doi oameni care sunt hotarati sa aiba un viitor impreuna. Din pacate, au trecut sapte ani pana cand au reusit intr-adevar sa-si oficializeze legatura de dragoste. N-au avut banii necesari pentru o nunta, asa ca au apelat la sprijinul unei agentii specialiate. Pentru 6.000 euro platiti in rate, cei doi au avut parte de o nunta de vis. insurateii au fost plimbati cu o limuzina Lincoln, s-au desfatat cu cele mai bune bucate la Hotel Intercontinental. Cea mai frumoasa zi din viata lor s-a incheiat cu un impresionant foc de artificii.
Sistemul de rate nu exista oficial. Nu se percep comisioane, nu se platesc dobanzi, nu se face vreo asigurare de viata pentru imprumut. Creditarea e oferita de firmele care se ocupa cu organizarea unor astfel de evenimente. si care au astfel un succes deosebit, sporindu-si de la o luna la alta numarul de clienti. Mecanismul e simplu. "Clientul poate sa achite si cu un an inainte de nunta un avans de 30% din costurile evenimentului, in functie de pachetul ales. Restul banilor pot fi platiti in etape pana in momentul nuntii, cu conditia ca, in ultima saptamana, sa fie achitati cel putin 70%. Cum multe restaurante nu accepta sa gazduiasca o nunta decat daca si-au incasat banii inainte, noi preferam sa platim si masa, urmand ca dupa eveniment sa-i recuperam de la client", ne-a declarat Alin Caraman, directorul agentiei "Bon Mariage". Creditarea poate fi insa si mai flexibila. Agentia "Just Married" din Timisoara accepta plata a doar 30% din necesar pentru a organiza nunta cu tot fastul. "Avansul il incasam atunci cand se definitiveaza devizul de plata. Din acest moment, noi creditam practic clientul pentru ca platim absolut tot, invitatii, costume, aranjamente florale, artificii, masa", spune Alexandru Geana, directorul "Just Married".
Pachetele oferite de aceste agentii variaza in functie de servicii. Cel mai ieftin pachet costa 3.000-4.000 de euro, cel mediu fiind estimat la 5.000-6.000 de euro.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.