Ponta se tin de butaforii ieftine si de petreceri pionieresti. Nu am nimic impotriva social-democratiei sau a simbolurilor acesteia. Dimpotriva, sunt in egala masura de acord atat cu cei care spun ca "cine nu este de stanga pana la 40 de ani nu are
Ponta se tin de butaforii ieftine si de petreceri pionieresti.
Nu am nimic impotriva social-democratiei sau a simbolurilor acesteia. Dimpotriva, sunt in egala masura de acord atat cu cei care spun ca "cine nu este de stanga pana la 40 de ani nu are inima", dar si cu cei care spun "cine ramane de stanga si dupa 40 de ani nu are minte". Numai ca, in Romania, prea mult timp stanga politica a fost considerata ca urmasa a defunctului partid comunist. Acum, prin debarcarea lui Ion Iliescu si prin trecerea pe linie moarta a pupilului sau Petre Roman, prin trecerea PD la dreapta, partea stanga si de centru stanga a esichierului politic este un loc numai bun de cucerit si de imbracat intr-o noua haina.
TSD are aceasta sansa, mai ales ca majoritatea membrilor sai nu au fost nici macar utecisti, iar multi dintre ei nici macar pionieri nu au apucat sa fie. Deci nimeni nu-i va putea acuza de criptocomunism. De aceea, pe fondul caderii de imagine a "batranilor", PSD ar putea sa redevina o forta redutabila prin tinerii nemanjiti de mocirla coruptiei. Dar pentru asta ar trebui o ruptura definitiva inclusiv de trecutul recent. Iar aceasta ruptura nu se va produce afisand camasi rosii si jucand ping-pong cu Dan Ioan Popescu.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.