Volumul cifrei de afaceri a companiilor din domeniul comertului cu amanuntul va creste, in al treilea trimestru al acestui an, cu 1,5 la suta, insa numai pe baza avansului vanzarilor firmelor din sectorul marfurilor nealimentare, potrivit estimarilor
Volumul cifrei de afaceri a companiilor din domeniul comertului cu amanuntul va creste, in al treilea trimestru al acestui an, cu 1,5 la suta, insa numai pe baza avansului vanzarilor firmelor din sectorul marfurilor nealimentare, potrivit estimarilor Comisiei Nationale de Prognoza (CNP).
Volumul cifrei de afaceri pentru companiile de comert cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, a inregistrat, la nivelul trimestrului doi al acestui an, o crestere de 7,6 la suta comparativ cu trimestrul unu, in special la produsele nealimentare. Comparativ cu primele noua luni ale anului 2004, in perioada ianuarie - septembrie 2005 se estimeaza o crestere a vanzarilor cu amanuntul de circa 16,8 la suta, mai ales in cazul marfurilor alimentare. In ceea ce priveste companiile din domeniul comertului cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor si comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule, cifra de afaceri s-a majorat cu 29,9 la suta in al doilea trimestru fata de perioada ianuarie - martie, in special pe baza cresterii vanzarilor de autovehicule cu 34,1 la suta.
Aceasta evolutie va determina, in trimestrul trei, o crestere a vanzarilor cu circa 8,5 la suta, situatie favorizata in special de avansul din domeniul vanzarilor de carburanti, de 14 la suta.
Comisia a estimat ca firmele din domeniile mentionate au inregistrat in primele noua luni o crestere a cifrei de afaceri cu circa 30 la suta, pe fondul unui avans de 45 la suta in cazul comerciantilor de autovehicule si motociclete.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.