distribuit in cel mai important rol din echipa pe Nicolae Dica, stelistul avand sarcina de a sta in spatele varfului impins Adrian Mutu si de a coordona aproape toate baloanele. Acestea erau trimise de pitestean pe flancuri, acolo unde activau Floren
distribuit in cel mai important rol din echipa pe Nicolae Dica, stelistul avand sarcina de a sta in spatele varfului impins Adrian Mutu si de a coordona aproape toate baloanele. Acestea erau trimise de pitestean pe flancuri, acolo unde activau Florentin Petre si Gigel Coman, ambii cu sarcini ofensive. De asemenea, Dica s-a remarcat si la loviturile libere, invingandu-l pe Lobont aproape la fiecare sut. Langa cei trei fotbalisti amintiti, linia de mijloc ii va mai avea, probabil, in componenta pe veteranul Dorinel Munteanu si pe "italianul" Paul Codrea. in defensiva, Victor Piturca va conta pe serviciile lui Rat, Tamas, Chivu si Contra, Badoi sau chiar Iencsi. Acoperirea benzii drepte a devenit o problema dupa ce titularul Cosmin Contra a fost singurul jucator care a absentat de la sedinta de pregatire de ieri, el acuzand o stare febrila. Doctorul Pompiliu Popescu face eforturi pentru a-l recupera in timp util, dar selectionerul ia in calcul si solutiile de rezerva. in ceea ce priveste postul de portar, antrenorul nationalei il va folosi pe Bogdan Lobont, cu toate ca acesta nu joaca la echipa sa de club, Ajax Amsterdam. Motivul ar fi, in principal, experienta acestuia precum si faptul ca George Curca, celalat goalkeeper selectionat, ar putea avea trac in fata unui adversar de calibru cum este, in acest moment, Cehia. Astfel, daca nu va aparea nimic neprevazut, Romania va utiliza sambata urmatoarea formula: Lobont - Contra, Tamas, Chivu, Rat - Fl. Petre, Codrea, N. Dica, D. Munteanu, G. Coman - Mutu.
Dupa antrenament, Victor Piturca a stat de vorba minute bune cu cativa fani ai echipei nationale, care l-au incoltit cu intrebarile. Apoi, intreg lotul s-a deplasat la hotel, unde a luat pranzul si s-a odihnit pana la ora 18.00, cand a fost programat amicalul cu Farul II. Seara, obositi dupa cele doua sedinte de pregatire, jucatorii s-au intors in camere.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.