Adrian Nastase a negat, ieri, ca el sau partidul sau ar avea o obsesie pentru seful statului. "PSD nu are un complex Traian Basescu", a declarat presedintele executiv la Scoala de vara a TSD. Insa Nastase s-a contrazis aproape imediat, punctul centra

Adrian Nastase a negat, ieri, ca el sau partidul sau ar avea o obsesie pentru seful statului. "PSD nu are un complex Traian Basescu", a declarat presedintele executiv la Scoala de vara a TSD. Insa Nastase s-a contrazis aproape imediat, punctul central al discursului sau fiind acelasi Traian Basescu, pe care l-a criticat dur.
Nu este o premiera pentru pesedisti, actualul sef al statului fiind calul principal de bataie al fostului partid de guvernamant inca de cand acesta a preluat sefia PD. O atitudine usor de inteles daca tinem seama de faptul ca si Traian Basescu a tinut sa fie inamicul public numarul unu al PSD, partid pe care insa l-a invins si in lupta pentru Primaria Capitalei, si in alegerile prezidentiale si in cele parlamentare. Dupa ce Alianta PNL-PD a preluat puterea, a devenit evident ca PSD prefera sa-l atace direct doar pe seful statului, si doar indirect si neconvingator pe premierul Calin Popescu Tariceanu, pe care il prezinta mai degraba ca o victima a lui Basescu.
Pe aceasta linie s-a mentinut si ieri Nastase, el declarand ca PSD nu poate face abstractie de faptul ca seful statului este si seful actualei guvernari. Liderul a acuzat ca Traian Basescu a propus mai multi membri in Cabinet, dand drept exemplu numirea Ancai Boagiu, care ar fi fost impusa de presedinte la Ministerul Integrarii Europene in locul unui alt candidat pe care l-ar fi avut PD.

Il ameninta cu suspendarea

In opinia lui Nastase, Traian Basescu a incercat sa impuna alegeri anticipate in lunile noiembrie-decembrie, atat pentru "a sterge cu buretele o guvernare dezastruoasa de un an", cat si pentru ca in 2009 alegerile parlamentare sa se suprapuna cu cele prezidentiale, astfel incat sansele sale pentru obtinerea unui nou mandat la Cotroceni sa creasca.
De aceea, pesedistul a trimis un avertisment catre Cotroceni anuntand ca PSD are in vedere si initierea procedurii de suspendare a presedintelui Romaniei.
"Daca vor continua actiunile neconstitutionale, pozitiile, afirmatiile publice impotriva PSD impotriva unora din structurile noastre parlamentare si a actiunilor noastre parlamentare din partea lui Traian Basescu s-ar putea sa discutam si despre initierea unei proceduri de suspendare a presedintelui Romaniei", a declarat Nastase. El a calificat ca "inadmisibila" atitudinea sefului statului, afirmand ca "Basescu are o singura preocupare de luni de zile - hartuirea liderilor, membrilor, presedintilor de Consilii Judetene, a primarilor PSD". Actuala putere schimba din functii "chiar si oameni care nu au legaturi cu PSD, spre exemplu taranisti, care au vina ca au ocupat diverse posturi in timpul guvernarii noastre", a mai spus liderul PSD.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.