Dupa ce a pierdut alegerile pentru sefia Partidului Social Democrat (PSD), Iliescu a dat de inteles ca nu se lasa si va reveni in politica. Fostul sef al statului a ales sa faca acest pas alaturi de Petre Roman, care i-a fost alaturi la lansarea cart
Dupa ce a pierdut alegerile pentru sefia Partidului Social Democrat (PSD), Iliescu a dat de inteles ca nu se lasa si va reveni in politica. Fostul sef al statului a ales sa faca acest pas alaturi de Petre Roman, care i-a fost alaturi la lansarea cartii intitulate "Viata politica intre violenta si dialog". Evenimentul a fost un pretext pentru cei doi sa-si transmita public mesajul politic.
"Polul social va fi lansat pana la sfarsitul lunii septembrie si va reuni fortele de stanga din Romania pentru constituirea unei alternative la actuala Putere", a declarat Roman. Acesta a precizat ca "polul social" urmeaza sa reuneasca "oameni cu sensibilitate sociala, care sunt impreuna, partide, personalitati, miscari sindicale, societate civila". Roman a explicat ca acest pol nu va fi o formatiune, ci "doar o constructie politica, care isi propune sa creeze alternative la ce se intampla acum". intrebat daca PSD nu poate acoperi in acest moment nevoia de stanga, Petre Roman a raspuns: "Absolut ca nu. PSD este incarcat cu o imagine a coruptiei extrem de aspra, de eroziva si, cata vreme e dominat de aceasta imagine, nu are cum face fata". El a declarat, insa, ca a luat legatura si cu liderii PSD in ceea ce priveste "polul social", dar pana acum acestia au fost "evazivi".
Referitor la ruptura care a avut loc in 1991 intre el si Iliescu, Roman a declarat ca nu are resentimente fata de acel episod. Petre Roman a adaugat ca un mare politician roman de la inceputul secolului XX spunea ca "greselile politice nu se razbuna, se corecteaza".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.