pe acest teren?
Raspuns: Prin Legea nr. 58/1974 privind sistematizarea teritoriului si localitatilor urbane si rurale s-a prevazut faptul ca terenurile intravilane (perimetru construibil) puteau fi dobandite numai prin mostenire legala. in s
pe acest teren?
Raspuns: Prin Legea nr. 58/1974 privind sistematizarea teritoriului si localitatilor urbane si rurale s-a prevazut faptul ca terenurile intravilane (perimetru construibil) puteau fi dobandite numai prin mostenire legala. in situatia in care constructiile situate pe acestea erau instrainate, terenul aferent acesteia trecea in proprietatea statului cu plata unei despagubiri. Dupa 1989 legiuitorul a solutionat aceasta problema prin dispozitiile legilor fondului funciar, in sensul atribuirii dreptului de proprietate asupra terenului, dobanditorului constructiei. Prin urmare, terenul pe care se afla constructia instrainata de dv. in 1984 nu se incadreaza in prevederile Legii nr. 10/2001.
Doina Kelemen si I. Niculescu: in ce conditii pot fi instrainate imobilele cumparate pe Legea 112/1995.
Raspuns: Imobilele cumparate in temeiul Legii nr. 112/1995 nu pot fi instrainate altor persoane cu exceptia fostilor proprietari, inainte de implinirea termenului de 10 ani de la data cumpararii. Fostul proprietar in temeiul art. 48 din Legea nr. 10/2001, republicata, beneficiaza de un drept de preemtiune, adica in cazul instrainarii imobilului are prioritate la cumpararea acestuia.
Prin urmare, nu este legala vanzarea apartamentelor cumparate in temeiul Legii nr. 112/1995 facuta unei alte persoane decat fostul proprietar, inainte de expirarea termenului de 10 ani de la data cumpararii acestuia, chiar daca a fost incheiata in forma autentica o promisiune de vanzare care reprezinta de fapt un antecontract de vanzare cumparare.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.