langa sat. Spusele lui sunt insa singurele care il incrimineaza si, in lipsa altor probe, ele nu pot fi credibile. Oamenii legii inca mai spera ca Andreea e in viata si iau serios in calcul si ipoteza ca fata sa fi fost vanduta de Tistu unor trafican
langa sat. Spusele lui sunt insa singurele care il incrimineaza si, in lipsa altor probe, ele nu pot fi credibile. Oamenii legii inca mai spera ca Andreea e in viata si iau serios in calcul si ipoteza ca fata sa fi fost vanduta de Tistu unor traficanti de persoane. Ancheta in cazul disparitiei Andreei bate pasul pe loc. De mai bine de o saptamana, politistii si procurorii constanteni au la dispozitie o declaratie cutremuratoare a presupusului autor al rapirii: "Am omorat-o si am aruncat-o in mlastina". Singura, marturisirea nu are nici o valoare. in plus, anchetatorii au motive serioase sa se indoiasca de spusele lui Jan Tistu, vecinul parintilor Andreei, aflat in arest sub o alta acuzatie, aceea ca si-a violat doi dintre copii.

Politistii nu cred in spusele barbatului

Este pentru prima data cand Tistu recunoaste o fapta. Pana acum, constanteanul are la activ nu mai putin de opt condamnari. Nici macar o data nu a pledat vinovat. De ce ar face-o acum? Poate pentru ca stie ca anchetatorii nu se pot folosi de declaratia lui. Politistii sunt circumspecti si pentru ca exista un precedent. La Bacau, ciobanul Vasile Hutanu a marturisit si el uciderea unui copil de 4 ani: "L-am batut cu cazmaua si l-am ingropat". Opt zile mai tarziu, micutul Ionut a fost descoperit viu in padure. De cand le-a spus ca a aruncat cadavrul Andreei in mlastina de la Plopeni, oamenii legii au rascolit "balta" de mai multe ori. L-au dus acolo si pe Tistu care, chipurile, le-a aratat unde a aruncat-o pe fata. Nimic. Au adus chiar si un caine-politist de la Sibiu. Fara folos. Chiar si serviciile unui clarvazator au fost luate in seama. Omul le-a desenat anchetatorilor un lac drept locul unde crede el ca s-ar afla copila. "Balta" de la Plopeni este insa cat jumatate de Constanta si arata ca un paienjenis de stuf. Nu mai stii pe unde ai intrat ori pe unde sa iesi. "in ciuda numeroaselor cautari, nu am gasit cadavrul nici pana acum. Ar fi trebuit sa iasa la suprafata. Poate ca iese", ne-a declarat chestorul principal Dan Valentin Fatuloiu, seful Politiei Romane. "Cautati-o in apa!". Acestea sunt singurele cuvinte pe care Tistu le spune anchetatorilor. Mai nou, el refuza sa dea alte declaratii pe aceasta tema. Curios e si faptul ca individul nu a dat nici un alt amanunt. De cateva zile, politistii se straduiesc sa-l testeze cu detectorul de minciuni pentru a vedea daca el a spus adevarul atunci cand a marturisit crima. si mai suspect e faptul ca Tistu refuza cu incapatanare testul cu poligraful. Atata vreme cat cadavrul fetitei nu este descoperit, politistii nu il pot acuza de crima pe Tistu. Dar ramane deschisa varianta supravietuirii micutei Andreea, disparuta la 1 august. Anchetatorii inca verifica o pista potrivit careia, aflat in criza de bani, Tistu ar fi vandut-o pe micuta unor traficanti de copii. Aceasta varianta este sustinuta si de faptul ca, la scurt timp dupa ce Andreea a fost rapita, o femeie din Piatra Neamt a sunat la Politie si a spus ca a vazut-o pe disparuta cersind pe o strada din oras. Fetita sotilor Dodan este in continuare data in consemn la toate punctele de iesire din tara, caz in care, daca ipoteza cu traficantii este valabila, acestia nu o mai pot scoate atat de usor pe Andreea la cersit pe piata internationala.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.