indeajuns de cunoscute. Dr. Daniel Grigore, director adjunct al Institutului de Endocrinologie C.I. Parhon, atrage atentia asupra simptomelor care ar trebui sa va duca spre un cabinet de endocrinologie. "Pacientii care sufera de afectiuni ale glan
indeajuns de cunoscute. Dr. Daniel Grigore, director adjunct al Institutului de Endocrinologie C.I. Parhon, atrage atentia asupra simptomelor care ar trebui sa va duca spre un cabinet de endocrinologie. "Pacientii care sufera de afectiuni ale glandei endocrine au variatii ale nivelului energetic, au intoleranta la frig sau caldura, variatii ale tonusului muscular sau probleme cu greutatea corporala. Cea mai intalnita afectiune tiroidiana este hipotiroidismul, adica atunci cand tiroida nu produce o cantitate de hormoni suficienta. Mai putin frecventa este si conditia de tiroida hiperactiva, sau hipertiroidismul, care apare atunci cand glanda tiroida produce mai multi hormoni decat sunt necesari. Daca sunt bine tratati, pacientii suferinzi de afectiuni tiroidiene pot duce o viata normala. Daca afectiunile sunt lasate netratate, atunci ele pot afecta sistemul cardiovascular, sistemul de reproductie si alte organe interne majore."

Hipotiroidismul

Cea mai frecventa boala a tiroidei, hipotiroidismul apare atunci cand glanda tiroida nu reuseste sa produca o cantitate suficienta de hormoni tiroidieni. Hipotiroidismul este o boala des intalnita, in special la femei si la persoane in varsta. in cazul unui hipotiroidism usor, pacientii nu au simptome evidente si astfel pot sa nu-si dea seama de afectiunea de care sufera. Totusi, lasat netratat, hipotiroidismul usor poate evolua in forme mai grave, unde semnele devin clare. Simptomele hipotiroidismului: 4 Oboseala; 4 Voce ingrosata; ragusita 4 Depresie; 4 Dificultate la inghitit; 4 Tulburari de atentie, de memorie; de concentrare 4 Vorbire mai lenta; 4 Gandire greoaie; 4 Intoleranta la frig; 4 Crestere in greutate; 4 Piele uscata; 4 Scaderea ritmului cardiac.

Hipertiroidismul

Glanda tiroida secreta hormoni in exces. Sunt multe simptome asociate cu hipertiroidismul. La fiecare pacient in parte unele simptome sunt mai accentuate decat altele. Simptomele hipertiroidismului: 4 Lipsa de energie, pacientii se simt extenuati; 4 Nervozitate, anxietate, iritabilitate; 4 Intoleranta la caldura; 4 Transpiratie; 4 Tremur fin al extremitatilor; 4 Pofta de mancare foarte mare; 4 Pierdere in greutate; 4 Palpitatii; 4 Diaree; 4 Stare de slabiciune generala.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.