Preturile pe piata futures de la Bursa Monetar- Financiara si de Marfuri Sibiu au inregistrat, in sedinta de tranzactionare de marti, evolutii pozitive, potrivit unui comunicat de presa emis de BMFM. Pentru scadenta septembrie, toate contractele fut
Preturile pe piata futures de la Bursa Monetar- Financiara si de Marfuri Sibiu au inregistrat, in sedinta de tranzactionare de marti, evolutii pozitive, potrivit unui comunicat de presa emis de BMFM. Pentru scadenta septembrie, toate contractele futures pe actiuni s-au miscat in sus, dupa cateva zile de corectii si astfel, pozitiile accumulate de cumparatori, in sedintele anterioare au inceput sa-si arate roadele. Cele mai bune oportunitati de speculatie au aparut pe pietele DESIF5 si DESIF2, unde cotatiile afisate s-au situat cu 0,0400 - 0,0500 lei peste inchiderile de luni. Titlurile SIF2 au fost cotate la inchiderea sedintei la 1,4000 lei pentru scadenta septembrie si 1,4900 pentru finalul anului. Cele mai lichide piete futures au fost, insa, cele ale activelor DESNP si DERRC, cele doua contracte generand peste 70 la suta din volumul de tranzactionare. Pe langa preturile in ascensiune (plus 0,0037 lei pentru RRC si 0,0120 lei pentru SNP) s-a consemnat si o crestere a numarului de pozitii deschise pe aceste piete (5.582 pe piata DERRC si 14.794 pe piata DESNP) ca dovada a faptului ca investitorii sunt dispusi sa mizeze, in continuare, pe fluctuatii semnificative ale acestor doua actiuni in viitor. Singura actiune care a pierdut din valoare pe piata futures sibiana a fost SIF3 pentru scadenta decembrie, investitorii tranzactionand-o intre 1,5400 si 1,5550 lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.