Oficiul National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor (ONPCSB) va declansa o ancheta pentru a a afla daca o jumatate de milion de euro au fost transferati legal in strainatate. Pentru ca exista suspiciuni in privinta tranzactiilor valutar
Oficiul National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor (ONPCSB) va declansa o ancheta pentru a a afla daca o jumatate de milion de euro au fost transferati legal in strainatate. Pentru ca exista suspiciuni in privinta tranzactiilor valutare si in lei efectuate de Agnantis Evangelos, administratorul grec al societatii de prelucrare a laptelui SC Tyrom SA Baraolt, oamenii legii au demarat investigatiile. Deja, Evangelos este cercetat pentru fals si uz de fals, a precizat, ieri, citat de Mediafax, seful Serviciului Investigatii Fraude din cadrul IPJ Covasna, comisarul Toth Albert. Potrivit aceleiasi surse, in perioada 2002-2004, grecul a dispus virarea a 469.935 de euro catre Dimiza Co Ltd din Cipru, suma reprezentand prestari servicii pentru SC Tyrom SA in baza unor contracte incheiate in mod fraudulos.
Pentru identificarea activitatilor privind tranzactionarea sumelor de bani in lei si valuta de catre reprezentantii SC Tyrom SA, a fost sesizat ONPCSB, urmand ca, in functie de rezultatele verificarilor, dosarul sa fie inaintat parchetului competent.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.