Antrenorul Octavian Belu a declarat ieri dupa ce Federatia Romana de Gimnastica a decis desfiintarea lotului olimpic feminin de senioare, ca abia din 2006 se va putea vorbi despre un nou lot, atunci cand junioarele vor ajunge la varsta senioratului.

Antrenorul Octavian Belu a declarat ieri dupa ce Federatia Romana de Gimnastica a decis desfiintarea lotului olimpic feminin de senioare, ca abia din 2006 se va putea vorbi despre un nou lot, atunci cand junioarele vor ajunge la varsta senioratului. "Aceasta situatie s-a produs prin acumulare, prin sustragerea de la pregatirea normala. Din punctul meu de vedere, lucrurile nu vor sta bine la Campionatele Mondiale. Din 2006 se poate vorbi despre un nou lot de senioare, cand junioarele vor indeplini varsta de participare la CM", a declarat Belu, in cadrul unei conferinte de presa.
Belu a precizat ca a solicitat rezilierea contractului sau cu Comitetul Olimpic si Sportiv Roman deoarece nu isi putea indeplini obligatiile. "Am solicitat rezilierea contractelor cu FRG si COSR. Nu putem sa ne asumam obiectivele din contract in aceste conditii. Nu sunt obisnuit sa lucrez facand figuratie prin sala, am pretentii si la capitolul volum si intensitate fizica. Acum nu mai iei medalie pentru ca te cheama nu stiu cum. La Campionatele Europene o belgianca a luat medalie la sarituri, desi nimeni nu ii dadea vreo sansa", a spus tehnicianul. Intrebat daca exista posibilitatea de a le mai antrena pe fostele componente ale lotului olimpic, Belu a raspuns: "Din moment ce am cerut rezilierea contractelor, inseamna ca nu mai vreau sa ma implic in pregatirea acestor sportive". Secretarul general al FRG, Adrian Stoica, a declarat ca gimnastele au fost trimise la cluburi pentru ca nu au respectat rigorile lotului olimpic. "Am decis sa trimitem fetele sa se pregateasca la cluburi, pentru ca, in ciuda tuturor interventiilor noastre, nu au inteles ca rigorile sportului de performanta nu pot fi ocolite. Daca vor sa continue, trebuie sa o demonstreze la Campionatele Nationale. Usile raman deschise, fetele se pot intoarce oricand la lot, daca vor demonstra ca sunt pregatite. De declaratii ne-am saturat, asteptam fapte", a spus Stoica. Oficialul FRG a mentionat ca nu mai sunt valabile conventiile dintre sportive si federatie, dupa desfiintarea lotului. Stoica a precizat ca tehnicienii Belu si Bitang au fost invitati sa lucreze in continuare in federatie, dar nu au raspuns inca acestei oferte. Secretarul general al FRG nu a exclus posibilitatea ca la CM sa nu participe nici o sportiva. "Daca gimnastele vor fi pregatite sa participe la CM, vor merge la Mondiale cu antrenorii care le-au pregatit la cluburi. In acest moment nu putem spune ca nu vom participa la CM, dar in viata orice este posibil. Ar fi prima editie a CM la care Romania nu ar fi prezenta. Exista un inceput pentru orice", a spus Stoica.

Ponor: "Se poate face performanta si daca nu suntem tinute din scurt"

Tripla campioana olimpica de la Atena, Catalina Ponor, a declarat, marti, dupa desfiintarea lotului olimpic de senioare, ca vrea sa demonstreze ca poate face performanta si fara sa fie tinuta din scurt de antrenori. "Sper sa reusesc sa demonstrez ce e mai bun, sa ajung la Campionatele Mondiale si sa arat cine sunt. Pentru barna am un exercitiu foarte bun si sper sa ma mentin in forma. Voi incerca sa demonstrez ca se poate face performanta, chiar daca nu suntem tinute din scurt si sper sa reusesc", a spus Ponor. Gimnasta a precizat ca nu se simte vinovata pentru ceea ce s-a intamplat. "Si regret, si nu regret. De fapt mai mult regret, pentru ca ne-am despartit de o familie, dar sper sa fie bine. Nu ma simt vinovata, decat ca au fost foarte multe probleme si s-a ajuns aici", a afirmat sportiva, care se va antrena in continuare la Farul Constanta, cu antrenorul Matei Stanei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.