Valoarea investitiilor straine directe atrase de Romania in primul semestru al anului au ajuns la 1,48 miliarde de euro, in crestere cu 15% fata de perioada similara a anului trecut, reiese din datele Bancii Nationale a Romaniei (BNR). Potrivit BNR,
Valoarea investitiilor straine directe atrase de Romania in primul semestru al anului au ajuns la 1,48 miliarde de euro, in crestere cu 15% fata de perioada similara a anului trecut, reiese din datele Bancii Nationale a Romaniei (BNR). Potrivit BNR, in perioada ianuarie-iunie a anului trecut, investitiile straine directe au fost de 1,29 miliarde de euro.
In luna iunie, valoarea investitiilor straine directe a crescut cu 29% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 531 milioane de euro. In luna iunie a anului 2004, firmele straine au investit in Romania aproximativ 410 milioane de euro.
De asemenea, datele bancii centrale arata un sold pozitiv al investitiilor de portofoliu in perioada analizata in valoare de 536 milioane de euro. In aceeasi perioada a anului 2004, BNR raporta un sold negativ al investitiilor de portofoliu de 117 milioane de euro.
In primele sase luni ale anului si valoarea capitalul social subscris la firmele cu capital strain s-a majorat cu 35% fata de perioada similara a anului trecut, pana la peste 890 milioane de euro. Anul trecut investitiile straine directe au fost de 4,1 miliarde de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.