Pesedistii si-au gasit aliati peste hotare in lupta pentru mentinerea in functie a lui Adrian Nastase si a lui Nicolae Vacaroiu. Unul din liderii grupului socialist din Parlamentul European, Jan Marinus Wiersma, a cerut guvernului sa se concentreze a

Pesedistii si-au gasit aliati peste hotare in lupta pentru mentinerea in functie a lui Adrian Nastase si a lui Nicolae Vacaroiu. Unul din liderii grupului socialist din Parlamentul European, Jan Marinus Wiersma, a cerut guvernului sa se concentreze asupra reformelor si nu asupra schimbarilor regulamentelor parlamentare. Mai ales ca, sustine eurodeputatul olandez, atmosfera privind aderarea Romaniei si Bulgariei este si va ramane critica in Parlamentul European pentru ca ambele tari au pierdut mult timp. Reactia lui Jan Marinus Wiersma, vice-presedintele grupului socialist si membru al comisiei de politica externa, este urmare a mai multor scrisori prin care PSD se plange de incercarea puterii de a schimba regulamentele parlamentare.
Jan Marinus Wiersma, citat de BBC, spune ca nu e expert constitutional, dar ca fortele politice din Romania ar trebui sa aiba alte prioritati. "Nu e foarte util ca tocmai acum Romania sa piarda prea multa vreme cu disensiunile interne, care creeaza imaginea unei tari divizate", a declarat dl. Wiersma. "In primul rand", a spus el, "e intelept ca guvernele de coalitie sa respecte opozitia, pentru ca au nevoie de ea intr-o democratie parlamentara functionala, iar in al doilea rand, partidele din coalitie nu trebuie sa uite ca ceea ce incearca acum sa faca PSD-ului, va putea si PSD-ul sa le faca atunci cand va reveni la putere."
"Cred", a spus Wiersma, "ca tara are acum nevoie nu de atacuri constante intre coalitie si opozitie, ci de un efort comun pentru ca Romania sa-si faca temele pana la sfarsitul anului viitor, ducand in primul rand la un raport pozitiv al Comisiei Europene in octombrie, care va fi urmat apoi de un raport al Parlamentului European."
"S-a pierdut deja timp, atat in Bulgaria, datorita alegerilor si a complicatiilor privind formarea noului guvern, cat si in Romania, datorita luptelor din interiorul coalitiei si cu opozitia", a apreciat eurodeputatul. Ori, spune el, atmosfera din Parlamentul European a fost si ramane critica.

Il lauda pe Geoana

Socialistul european a tinut si sa salute schimbarile din PSD si sa-l laude pe Geoana, totodata trimitand si cateva sageti la adresa fostului presedinte, Ion Iliescu.
"Este angajat in modernizarea partidului si ia in serios necesitatea de a combate coruptia, nu numai in Romania in general, dar si in anumite parti ale partidului", a declarat eurodeputatul. Cat priveste problemele si tensiunile din PSD, Wiersma crede ca acestea se datoreaza in mare parte unei structuri croite initial dupa nevoile lui Ion Iliescu. "Partidul trebuie sa se modernizeze", a insistat el, "pentru ca atat Romania, cat si Internationala Socialista au nevoie de un partid social-democrat cu functionare transparenta."


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.