Consiliul de Onoare al Clubului Roman de Presa saluta publicarea, chiar daca cu intarziere, de catre ziarul "Evenimentul zilei", a rezultatelor anchetei interne privind aparitia articolului denigrator despre presupusa betie a ministrului Monica Macov
Consiliul de Onoare al Clubului Roman de Presa saluta publicarea, chiar daca cu intarziere, de catre ziarul "Evenimentul zilei", a rezultatelor anchetei interne privind aparitia articolului denigrator despre presupusa betie a ministrului Monica Macovei si apreciaza recunoasterea, fara rezerve, a violarii normelor deontologice ale profesiei de jurnalist, comisa prin publicarea articolului in cauza, precum si scuzele prezentate doamnei ministru.
Totodata, insa, Consiliul de Onoare constata ca, in ultima perioada, s-au inmultit atacurile ziarului "Evenimentul zilei" la adresa Clubului Roman de Presa, si cere acestui cotidian sa precizeze daca acestea reprezinta pozitia oficiala a ziarului sau opinia unor angajati ai sai. In aceasta din urma situatie, Consiliul de Onoare solicita publicatiei sa prezinte scuze pentru afirmatiile denigratoare la adresa CRP. CRP nu intentioneaza sa limiteze dreptul la libera exprimare, dar nu poate accepta insultele, jignirile la adresa organizatiei, publicate de un membru al sau, intrucat se incalca flagrant statutul CRP.
In aceste conditii, CRP solicita ca reprezentantul "Evenimentului zilei" in Consiliu sa aiba mandat pentru aplicarea Codului deontologic, statutului CRP si regulamentului Consiliului de Onoare in interiorul societatii pe care o reprezinta, inclusiv in redactia ziarului.
Pana la indeplinirea celor doua conditii, Consiliul de Onoare decide suspendarea societatii Expres SRL, care editeaza "Evenimentul zilei", din calitatea de membru fondator CRP. Rezolutia Consiliului de Onoare poate fi contestata de SC Expres SRL, contestatie asupra careia se va pronunta Adunarea generala a Clubului Roman de Presa, in proxima sa sedinta.
Pentru a se clarifica raporturile intre patronat, editor si ziarist, precum si conditiile libertatii de exprimare, CRP va organiza, in scurt timp, o dezbatere dedicata acestui subiect.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.