Consiliul de Onoare al Clubului Roman de Presa considera ca traficul de influenta este incompatibil cu exercitarea corecta a meseriei de gazetar si nimeni nu are voie sa profite de accesul la public facilitat de pozitia de ziarist pentru a urmari int
Consiliul de Onoare al Clubului Roman de Presa considera ca traficul de influenta este incompatibil cu exercitarea corecta a meseriei de gazetar si nimeni nu are voie sa profite de accesul la public facilitat de pozitia de ziarist pentru a urmari interese care nu au legatura cu jurnalismul.
Consiliul de Onoare considera ca impotriva tuturor celor care nu respecta legea si publicul apeland la trafic de influenta, santaj sau amenintari pentru a urmari interese obscure folosind presa trebuie luate masuri dure si in regim de urgenta.
Toate demersurile in acest sens trebuie sa fie sustinute cu probe, conform prevederilor legale. Asemenea probe nu au putut fi prezentate in cazul acuzatiilor aduse de presedintele Traian Basescu ziaristului Sorin Rosca Stanescu. Consiliul de Onoare al CRP considera ca discutiile purtate au avut un caracter personal si, neexistand probe ca ar fi existat activitati interzise de lege sau de deontologia de jurnalist, Consiliul nu se afla in situatia de a se pronunta asupra vreunei incalcari a normelor meseriei de jurnalist.
Consiliul de Onoare al CRP solicita presedintelui Traian Basescu, cat si tuturor celor ce se considera supusi unor presiuni ilegale sau incorecte din partea unor grupuri de interese, de orice natura, sa faca publice numele celor care sunt responsabili de aceste presiuni, impreuna cu dovezi in sprijinul celor afirmate, si sa se adreseze Consiliului de Onoare sau direct organelor competente ale statului. Clubul Roman de Presa nu poate fi, insa, de acord cu acuzele aduse la nivelul intregii bresle, fara dovezi si fara nominalizari, pe care le condamna ca fiind metode propagandistice de discreditare a meseriei de ziarist.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.