Porsche Romania, importatorul general al marcii Volkswagen, a inceput sa primeasca comenzi pentru cea mai puternica versiune a modelului Golf, R32, echipata cu un motor V6 de 3,2 litri care dezvolta 250 de cai putere si imprima o viteza maxima, limit

Porsche Romania, importatorul general al marcii Volkswagen, a inceput sa primeasca comenzi pentru cea mai puternica versiune a modelului Golf, R32, echipata cu un motor V6 de 3,2 litri care dezvolta 250 de cai putere si imprima o viteza maxima, limitata electronic, de 250 de kilometri pe ora.
Potrivit unui comunicat al importatorului, noul model, care va fi prezentat in premiera la editia din acest an a Salonului Auto de la Frankfurt, va fi vandut in Romania la preturi incepand de la 25.773 euro fara taxe, primul autoturism urmand sa fie livrat in luna octombrie.
Prima versiune R32, lansata in anul 2002, a fost echipata cu un motor cu o putere maxima de 241 cai putere. Golf R32 poate fi echipat, in varianta standard, cu o cutie de viteze manuala cu sase trepte, optional fiind disponibila si una cu ambreiaj dublu (Direct Shift Gear). Modelul echipat cu cutie de viteze DSG poate accelera de la 0 la 100 km/h in 6,2 secunde, in timp ce unul dotat cu versiunea automata ajunge la 100 km/h in 6,5 secunde.
Partea din fata a variantei R 32 se distinge prin grila radiatorului de forma unui scut, cu o priza mare de aer amplasata sub placuta de inmatriculare.
Alte doua deschideri se afla de o parte si de alta a grilei radiatorului, pentru a permite unei cantitati mari de aer sa intre spre compartimentul motor.

Zece difuzoare, sase airbag-uri, faruri bi-xenon

Versiunea superioara beneficiaza de dotari standard cum ar fi aer conditionat automat, sistem audio cu zece difuzoare, sistem antifurt, ecran multifunctional, oglinda retrovizoare interioara cu efect antiorbire, senzori de ploaie, monitorizare a presiunii in pneuri si program complet de siguranta: sase airbag-uri, ESP (Electronic Stability Program), sistem de asistare a franarii si faruri bi-xenon. Potrivit datelor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile, marca Volkswagen se plaseaza pe cea de-a treia pozitie in clasamentul vanzarilor, cu 5.839 de unitati si o crestere de 74% in primele sapte luni ale acestui an fata de intervalul similar al anului trecut.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.