O organizatie neguvernamentala din Targoviste a intrat in atentia oamenilor legii, dupa ce mai mult de 30 de persoane au reclamat ca au fost inselate de conducerea institutiei in cauza. Potrivit politistilor, 31 de persoane cu handicap vizual au fost
O organizatie neguvernamentala din Targoviste a intrat in atentia oamenilor legii, dupa ce mai mult de 30 de persoane au reclamat ca au fost inselate de conducerea institutiei in cauza. Potrivit politistilor, 31 de persoane cu handicap vizual au fost obligate sa cotizeze cu diverse sume de bani pentru a beneficia de facilitatile prevazute de Legea 519/2002. Concret, cei in cauza au platit pentru niste drepturi de care oricum ar fi beneficiat datorita deficientelor de vedere. Desi oamenii puteau sa intre legal in posesia acelor documente, Marian P., 44 de ani, Mariana C., 45 de ani, si Maria P., 46 de ani, toti din Targoviste si persoane sus-puse in conducerea organizatiei neguvernamentale, au cazut de comun acord sa le ceara bani pentru eliberarea adeverintelor de scutire de la plata abonamentului radio-Tv, energie electrica, telefon, precum si bilete de transport interurban gratuit.
Victimele au acceptat sa plateasca, insa in cele din urma au reclamat la Politie ilegalitatile comise. Serviciul pentru Investigarea Fraudelor din cadrul IJP Dambovita a declanasat deja urmarirea penala impotriva celor trei pe care ii acuza de fapte de coruptie, infractiuni pentru care pedeapsa cu inchisoare este de la 3 la 12 ani. Din actele premergatoare efectuate in acest dosar, anchetatorii au stabilit ca cei trei, au pretins si primit bani de la cele 31 de persoane, in perioada 1 ianuarie 2004 - 15 august 2005 pentru a le acorda facilitatile amintite mai sus.
"Totodata, acestia au conditionat acordarea drepturilor mentionate de inscrierea in randul organizatiei si de plata cotizatiei, dar si unele donatii", ne-au precizat anchetatorii, care nu au dorit sa dezvaluie mai multe amanunte despre acest caz. Dosarul, inregistrat la Parchetul de pe langa Judecatoria Targoviste, a fost trimis, prin declinarea competentei, Parchetului de pe langa Tribunalul Dambovita.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.