Dupa ce politistii au fost instruiti cum sa se comporte si ce limbaj trebuie sa adopte pe strada, in relatia cu cetateanul, a venit si randul vamesilor. Din 5 septembrie a.c., intra in vigoare Codul de conduita al functionarului public din cadrul Aut
Dupa ce politistii au fost instruiti cum sa se comporte si ce limbaj trebuie sa adopte pe strada, in relatia cu cetateanul, a venit si randul vamesilor. Din 5 septembrie a.c., intra in vigoare Codul de conduita al functionarului public din cadrul Autoritatii Nationale a Vamilor. Initiativa in cauza vizeaza reducerea faptelor de coruptie in randul angajatilor, dar si un comportament adecvat al acestora la locul de munca. Persoanele care se simt lezate de atitudinea celor din vama pot completa un formular de plangere in care sa-i reclame pe cei care le-au creat probleme. Conduita profesionala a functionarului public delimiteaza clar regulile care urmeaza sa fie respectate, eliminandu-se astfel toate problemele aparute in munca de zi cu zi. Printre altele, vamesului i se va cere din 5 septembrie a.c. sa manifeste loialitate fata de Constitutie, lege si institutia in care lucreaza, sa trateze cu respect toti cetatenii si sa adopte o atitudine corespunzatoare, fie ca este vorba despre persoanele cu functii de conducere ori simpli angajati. De asemenea, ei vor trebui sa stabileasca si modul in care "cutia cu reclamatii" se pune la dispozitia publicului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.