Fostul presedinte de onoare al UDMR, Tokes Laszlo, il critica pe Marko Bela pentru delimitarea de cazul sotilor Szatmari, arestati pentru spionaj in Ungaria, si sustine ca persoanele care conduc Uniunea sunt responsabili de izbucnirea scandalului res
Fostul presedinte de onoare al UDMR, Tokes Laszlo, il critica pe Marko Bela pentru delimitarea de cazul sotilor Szatmari, arestati pentru spionaj in Ungaria, si sustine ca persoanele care conduc Uniunea sunt responsabili de izbucnirea scandalului respectiv.
Szatmari Tibor si sotia acestuia erau oameni de baza ai UDMR, astfel ca orice incercare a conducerii UDMR de a se delimita de sotii Szatmari ar fi inutila, a declarat Tokes Laszlo, citat de Mediafax.
"Presedintele UDMR sustine ca, fiind vorba despre Tibor Szatmari, nu este un atac impotriva UDMR, intrucat nu este vorba despre politicieni ai Uniunii. Marko Bela afirma acest lucru tocmai despre cel care era confidentul lui din Bucuresti si conducatorul Biroului de presa al UDMR, inclusiv consilierul lui extern. Ulterior, cel care a condus, la Bruxelles, delegatia MAERT - Conferinta Permanenta Maghiaro-Maghiara si cel care conducea reprezentanta UDMR in Partidul Popular European. Acel a carui nevasta, la inceput, a lucrat in Ministerul Invatamantului din Romania, apoi in cel ungar, iar apoi in Oficiul pentru Maghiarii din Afara Granitelor si care, in cele din urma, a ajuns responsabil pentru OMAG. Si cine era ambasadorul UDMR la Budapesta, pana in decembrie 2004?", a spus Tokes Laszlo.
Declaratia lui Tokes vine dupa ce conducerea UCM Sfantu Gheorghe a solicitat Uniunii sa clarifice relatiile reprezentantilor sai cu Guvernul Romaniei si cu serviciile secrete romanesti, pentru a evita aparitia in presa a unor noi articole despre alti posibili spioni.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.