bogdan.vasilescu@curierulnational.roiana, i-a fost incredintata repararea puturilor petroliere din sudul tarii, avariate in urma atacurilor teroriste. Masura a fost considerata de autoritatile americane ca foarte urgenta, aceste puturi dispunand de
bogdan.vasilescu@curierulnational.roiana, i-a fost incredintata repararea puturilor petroliere din sudul tarii, avariate in urma atacurilor teroriste. Masura a fost considerata de autoritatile americane ca foarte urgenta, aceste puturi dispunand de mari rezerve. In plus, releva Associated Press, compania irakiana a fost selectata dupa refuzul grupurilor occidentale de a efectua lucrarile respective fara o protectie legala solida si fara garantarea unor indemnizatii speciale pentru cazul in care situatia din zona va influenta negativ lucrarile. Autoritatile americane au precizat, de asemenea, ca acest contract, in valoare de 37 milioane de euro, atribuit initial unei filiale a companiei Halliburton, a fost dat companiei irakiene mai sus amintite in urma unor repetate si insistente cereri formulate de Associated Press. In acest moment, americanii sunt cei care formeaza cadrele si cumpara echipamentele necesare, ceea ce presupune amanarea cu cateva luni in plus a reluarii extractiei titeiului. Reparatiile sunt insa necesare, au declarat autoritatile americane, dat fiind ca puturile din sudul Irakului pot oferi pietei cel putin 500.000 de barili de petrol pe zi. In luna iulie, releva Associated Press, numai impotriva instalatiilor petroliere din nordul tarii au fost comise 300 acte de sabotaj si atacuri, pierderile totale inregistrate din cauza opririi extractiei ridicandu-se la 11,35 miliarde dolari, de la declansarea razboiului pana in prezent.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.