prea anevoios pentru coalitia guvernamentala. Potrivit calendarului stabilit la varf de liderii PD, PNL, UDMR si PC, presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, ca si cel al Camerei, Adrian Nastase, ar trebui inlaturati pana la 15 septembrie. Coalitia
prea anevoios pentru coalitia guvernamentala. Potrivit calendarului stabilit la varf de liderii PD, PNL, UDMR si PC, presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, ca si cel al Camerei, Adrian Nastase, ar trebui inlaturati pana la 15 septembrie. Coalitia a mai decis ca toate chichitele procedurale sa fie gata in sesiune extraordina, astfel incat, la prima strigare a Parlamentului din toamna, cei doi sa fie revocati. Toate bune si frumoase, numai ca parlamentarii coalitiei nu se prea inscriu in grafic. Potrivit calendarului initial, sesiunea extraordinara trebuia sa demareze la inceputul acestei saptamani.
La Senat, e drept, a fost declansata o sesiune extraordinara, dar aceasta este una pur formala. Dupa o ora de plen, senatorii au fost invitati sa analizeze proiectul noului Regulament... acasa! Tot de acasa vor fi nevoiti si sa aduca modificari. La Camera Deputatilor, lucrurile sunt si mai confuze. Desi ieri se convocase un Birou Permanent care sa decida oportunitatea unei sesiuni extraordinare, presedintele Camerei, Adrian Nastase, a anuntat ca a asteptat timp de patru ore degeaba, fara ca nimeni sa il anunte de vreo sedinta. in plus, redactarea raportului pe marginea proiectului de Regulament nu era inca finalizata de personalul tehnic. Pe de alta parte, democratul Cristian Radulescu a declarat ca Biroul Permanent este unul "formal" si ca deputatii vor fi convocati abia azi in sesiune extraordinara. Surse liberale sustin insa ca Alianta PNL-PD are o problema foarte mare la Camera Deputatilor, intrucat nu s-a decis cine sa o inlocuiasca pe favorita la presedintia acesteia, Mona Musca. Aceleasi surse sustin ca, initial, in carti ar fi fost deputatul Dan Radu Rusanu, dar premierul Calin Popescu Tariceanu nu este de acord cu acesta.
Din cauza acestor tergiversari, coalitia nu va putea avea, pana la 5 septembrie (data la care incepe sesiunea ordinara a Parlamentului), Regulamentele adoptate in plen. in consecinta, prevederile care permit debarcarea lui Nicolae Vacaroiu si a lui Adrian Nastase vor intra pe agenda Senatului si Camerei Deputatilor in primele saptamani ale lunii septembrie, iar coalitia va intra intr-o reala criza de timp. Reprezentantii ei sunt insa optimisti si se bazeaza pe faptul ca vor fi multe amendamente nesemnificative. "Vor fi multe propuneri de eliminare si vom lucra in Senat, in perioada 8-15 septembrie, de dimineata pana seara. E timpul scurt, dar o sa terminam", ne-a declarat liberalul Nicolae Vlad Popa.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.