inceperea anului scolar, adica 9 septembrie, in anul acesta. "Ministerul a solicitat scolilor sa anunte pana la 11 mai numarul de clase care vor functiona in anul scolar 2005-2006, astfel incat sa cunoastem din timp cati bani, cate cadre didactice, c
inceperea anului scolar, adica 9 septembrie, in anul acesta. "Ministerul a solicitat scolilor sa anunte pana la 11 mai numarul de clase care vor functiona in anul scolar 2005-2006, astfel incat sa cunoastem din timp cati bani, cate cadre didactice, cate manuale etc. sa se repartizeze", ne-a declarat ministrul. Potrivit reglementarilor in vigoare, invatamantul obligatoriu este de zece clase, iar accesul la studiile obligatorii este garantat. in consecinta, un director de scoala nu poate refuza inscrierea in clasa intai a unui copil care locuieste in raza scolii. "in cazul in care totusi nu sunt spatii disponibile, parintele poate sa inscrie copilul la scoala de pe strada cealalta. Teoretic, nu ar trebui sa fie vreo problema", a mai precizat Mircea Miclea.

Plangeri direct la ministru

Daca ati fost refuzati de directori sa inscrieti copilul in clasa intai, puteti sa va plangeti direct ministrului, la urmatoarele adrese: str. G-ral Berthelot, nr. 28-30, sector 1, Bucuresti, e-mail: mirceamiclea@mec.edu.ro, tel: 021.313.28.26, fax: 021.312.71. Ministrul educatiei e printre putinii demnitari care raspund personal scrisorilor electronice, daca sunt semnate.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.