Compania Rosneftegaz, detinuta de statul rus, a stabilit termenii pentru primirea unui imprumut in valoare de 7,5 miliarde de dolari, care va trebui aprobat in aceasta saptamana de conducerea grupului, transmite Mediafax. Cu fondurile obtinute, Rosne
Compania Rosneftegaz, detinuta de statul rus, a stabilit termenii pentru primirea unui imprumut in valoare de 7,5 miliarde de dolari, care va trebui aprobat in aceasta saptamana de conducerea grupului, transmite Mediafax. Cu fondurile obtinute, Rosneftegaz va achizitiona 10,7% din titlurile Gazprom. In urma tranzactiei, statul rus va redeveni actionar majoritar al companiei, ceea ce va permite tranzactionarea libera a actiunilor monopolului de gaze naturale, la care investitorii straini nu au acces in prezent. Grupul rus a reusit sa primeasca acest imprumut in pofida datoriilor pe care le are in prezent si dupa controversata achizitie, in decembrie 2004, a principalei divizii a Iukos, Iuganskneftegaz, pentru suma de 9,4 miliarde de dolari. Preluarea Iugansk, care are o productie zilnica de circa un milion de barili, a plasat Rosneft printre liderii de profil, cu o productie de aproximativ 1,5 milioane de barili pe zi.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.