Consiliul Superior al Magistraturii mai are de solutionat 13 din cele 22 de cereri de aparare a reputatiei profesionale a magistratilor, a declarat, ieri, presedintele institutiei, Dan Lupascu. Potrivit acestuia, in urma adoptarii Legii 317/30 septem
Consiliul Superior al Magistraturii mai are de solutionat 13 din cele 22 de cereri de aparare a reputatiei profesionale a magistratilor, a declarat, ieri, presedintele institutiei, Dan Lupascu. Potrivit acestuia, in urma adoptarii Legii 317/30 septembrie 2004 privind CSM, 14 judecatori si 8 procurori au solicitat apararea reputatiei profesionale, invocand diverse motive.
Din cele 14 cereri ale judecatorilor, trei au fost admise, patru au fost respinse, iar restul de sapte urmeaza sa fie solutionate. Totodata, au fost admise doua cereri ale procurorilor, in timp ce restul de sase sunt in lucru.
Printre cei care au solicitat, in ultimul timp, CSM sa-i apere reputatia se afla procurorii Viorica Stoica (care a instrumentat initial dosarul privind plangerea Aliantei PNL-PD fata de membrii fostului BEC) si Flavius Crasnic, in legatura cu eventuala sa implicare intr-o actiune privind un transport de cocaina din Venezuela, in 2002, pe care si le-ar fi insusit trei politisti antidrog.
In ceea ce priveste solutionarile respinse, printre acestea se afla si cea a judecatorului Simona Lungu, acuzata ca ar fi fost protagonista unui film erotic, "Secretele seductiei".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.