Peste 5.000 de salariati din invatamantul mehedintean se pregatesc sa iasa in strada, nemultumiti de obligativitatea de a face radiografii pulmonare inainte de inceperea noului an scolar, in conditiile in care policlinica din oras nu face fata atator
Peste 5.000 de salariati din invatamantul mehedintean se pregatesc sa iasa in strada, nemultumiti de obligativitatea de a face radiografii pulmonare inainte de inceperea noului an scolar, in conditiile in care policlinica din oras nu face fata atator solicitari.
Printr-un ordin al Ministerului Sanatatii (MS), salariatii din invatamant sunt obligati sa faca radiografii pulmonare. Liderii sindicali din invatamantul mehedintean spun insa ca policlinica din Drobeta Turnu-Severin nu poate efectua 5.000 de filme radiografice inainte de inceperea noului an scolar, in primul rand din cauza lipsei bazei materiale.
Liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Invatamant (USLI) Mehedinti, Mihai Dima, declara ca obligativitatea radiografiei pulmonare va genera neplaceri atat cadrelor didactice, cat si personalului auxiliar. "Salariatii din invatamantul mehedintean nu au cum sa efectueze acele radiografii intr-un timp atat de scurt. Cei de la DSP isi fac datoria conform ordinelor primite. Asa ca, fie amendeaza pe cei in neregula, fie nu mai permit venirea la clasa a cadrelor didactice care nu au facut radiografia", afirma Dima.
"In cazul in care nu se va face o reglementare intre Ministerul Educatiei si Ministerul Sanatatii, salariatii din invatamant vor iesi in strada, la fel ca anul trecut", a mai afirmat liderul USLI Mehedinti. Conform Ministerului Sanatatii, pana la 15 septembrie, conducerile institutiilor de invatamant trebuie sa inainteze directiilor de sanatate publica tabelele cu analize medicale.
In caz de nerespectare a termenului prevazut, organele sanitare din cadrul DSP vor aplica sanctiuni atat conducatorului unitatii de invatamant, cat si personalului care nu a efectuat analizele medicale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.