Combinatul chimic Oltchim Ramnicu Valcea doreste sa vanda prin licitatie, la un pret minim de 48,7 milioane de lei (13,7 milioane euro), fabricile de produse agro-alimentare detinute in Babeni si Raureni. "Am decis sa vindem aceste active pentru ca u
Combinatul chimic Oltchim Ramnicu Valcea doreste sa vanda prin licitatie, la un pret minim de 48,7 milioane de lei (13,7 milioane euro), fabricile de produse agro-alimentare detinute in Babeni si Raureni. "Am decis sa vindem aceste active pentru ca unitatile respective nu au nici o tangenta cu activitatea noastra de baza. Majoritatea celor interesati sa cumpere pachetul majoritar de actiuni al Oltchim au afirmat ca doresc sa preia activitatea noastra de baza, nu si cele conexe. Astfel, pregatim societatea pentru privatizare", a declarat, ieri, pentru Mediafax, Constantin Roibu, directorul general al companiei.
Vanzarea celor patru active (fabrica de conserve din Raureni, fabrica de nutreturi combinate, complexul de porci si complexul de pasari, toate din Babeni) prin licitatie cu strigare dupa regula licitatiei competitive a fost aprobata, saptamana trecuta, de actionarii Oltchim. Licitatia pentru fabrica de conserve va porni de la pretul de 22,08 milioane lei, in timp ce pentru complexul de pasari a fost stabilit un pret de 14,9 milioane lei.
Actionarii Oltchim au decis, tot vineri, sa scoata la vanzare un teren cu o suprafata de 17.696 metri patrati, situat in incinta combinatului, la un pret de pornire de aproape 400.000 de lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.