A fost odata ca niciodata (ca de n-ar fi nici nu s-ar povesti), pe cand se potcovea puricele cu nouazeci si noua de ocale (sau ceva de genul asta), pe cand fiinta nu era, nici nefiinta, adic-acum vreo cinci ani, la TVR 1, o emisiune. Si era una l
A fost odata ca niciodata (ca de n-ar fi nici nu s-ar povesti), pe cand se potcovea puricele cu nouazeci si noua de ocale (sau ceva de genul asta), pe cand fiinta nu era, nici nefiinta, adic-acum vreo cinci ani, la TVR 1, o emisiune.

Si era una la parinti, si foarte misto-n toate cele. Dar nu stiu ce s-o fi-ntamplat, ca emisiunea aia nu se mai da si taaaaaare dor imi e de ea. Se numea ""Cu ochii-n patru"" si, de fapt, ce era? Era o succesiune de reportaje. O urmaream cu religiozitate, o data in prima auditie, si, neaparat, in reluare.
Sa moara Tzak si Pak, daca mint sa n-ajung acasa! Era una dintre cele mai bune productii ale TVR 1 si un detaliu care-o facea speciala printre alte televiziuni. Acum, lunea seara se da ""Ochiul magic"". As putea sa devin un fan declarat al acestei emisiuni daca n-ar consta intr-o succesiune de anchete, ci
intr-o succesiune de reportaje ca la mama acasa.
Acuma, daca e s-o luam pragmatic, fata de reportaj, o ancheta are si un efect in plan imediat. Odata facuta lumina (sau macar punctate intunecimile), o ancheta difuzata in prime-time pe postul national de televiziune poate avea rezultate benefice pentru comunitatea in cauza. Ceea ce, nu-i asa, e de bine.
In fine, trec peste ancheta din maternitatea din Constanta, dar nu pot sa nu ma opresc la cea cu primarul (suav) din comuna, nu-i asa, Balacita. Ei bine, stimati copii, domnilor, domnisoarelor si doamnelor, am retinut, pentru aceia dintre dumneavoastra care-au deschis televizoarele mai tarziu o geniala replica a primarului, acuzat ca in campania electorala le-a dat mici si bere la sateni, ca sa-l voteze: el - ""era vorba de o anumita conjunctura"", rep. - ""si conjunctura aceea ce scop a avut?"", el - ""NU POT SA-MI DAU SEAMA DESPRE CE E VORBA"".
L-am lasat pe primar in sufletul lui si-am dat pe TVR 2. Concursul de frumusete ""Miss Plaja"". Draga, ce mi-a placut mie: ca toata lumea a legat prietenii. Fetele-ntre ele, Darta cu personalul... ba nu... rectific... Darta cu ""tot personalul""... in fine, ce sa mai vorbim... mai mult decat un concurs de frumusete fizica, inteleg c-a fost vorba despre un concurs de frumusete interioara, prietenia fiind, nu-i asa, un sentiment nobil care infrumuseteaza sufletul, la fel cum cerneala penetreaza creta, crema hidratanta hidrateaza tenul, iar celulele stricate ale parului se pun la loc datorita actiunii ceramidelor.
Pe urma am dat pe Urania (B1 TV). Urania zice ""engleji"" si, cand e cazul, ""chineji"". Urania povesteste despre un ""cocolos neglijent"" si, in continuare, despre acelasi cocolos, de aceasta data ""oarecare"". Eu, dac-as fi cocolos, m-as supara pe doamna Urania, pentru ca, acuma pe bune, ai putea sa ma faci cum ti-ar veni tie la gura, dar un ""oarecare"" chiar m-ai supara daca m-ai face. Sa moara Tzak si Pak.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.