acolo fiindca peretii sunt inca uzi, noi avem astm si ne face rau aerul ala inchis", si-au inceput povestea cei doi sinistrati. Ghita Buhan, care sta mai toata ziua "prin casa", spune ca ea si sotul sau au cheltuit peste 200 milioane lei pentru ridic
acolo fiindca peretii sunt inca uzi, noi avem astm si ne face rau aerul ala inchis", si-au inceput povestea cei doi sinistrati. Ghita Buhan, care sta mai toata ziua "prin casa", spune ca ea si sotul sau au cheltuit peste 200 milioane lei pentru ridicarea troitei, dar acum se bucura ca nu au reusit inca sa o sfinteasca.

"Copiii nostri stau intr-un cort"

"Numai picturile de pe peretii troitei ne-au costat 30 milioane lei, dar am avut noroc ca aici, in centrul satului, nu a venit apa prea mare si nu au stricat picturile. La doua saptamani dupa ce ne-a inundat ne-am mutat aici. Avem si copii aici in Nanesti, stau in cort", ne-a spus femeia. in ceea ce priveste mancarea, familia Buhan mai ia cate o paine de la primarie si mananca ce mai apuca. "Acum nu ne-au dat decat paine ca e post, dar sambata ne-au dat si conserve. Ne descurcam noi cu mancarea si speram sa ni se usuce si peretii casei si sa nu ne prinda iarna in troita", povesteste Vasile Buhan. Cei doi sateni nu au lumina in troita si nici vreun mijloc de informare. Din ajutoare au facut rost de o saltea si de un frigider "dat de partidul lui Basescu". Ei spun ca imediat ce se vor muta in propria casa vor sfinti si troita care le-a tinut loc de casa. in Nanesti peste 150 de familii locuiec in corturi, dupa ce Siretul le-a distrus casele.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.