Pe fondul scaderii investitiilor straine, premierul Iulia Timosenko anunta o serie de reforme vizand relansarea si modernizarea economiei Ucrainei. Intr-un interviu acordat cotidianului german "Handelsblatt", Timosenko anunta, inainte de toate, crea
Pe fondul scaderii investitiilor straine, premierul Iulia Timosenko anunta o serie de reforme vizand relansarea si modernizarea economiei Ucrainei. Intr-un interviu acordat cotidianului german "Handelsblatt", Timosenko anunta, inainte de toate, crearea, intr-un termen foarte scurt, a unor reprezentante in strainatate. De asemenea, dupa revenirea din vacanta a Parlamentului, se va proceda la privatizarea solului, astfel incat va fi posibila vanzarea prin licitatii a numeroase terenuri pentru construirea de uzine, centre comerciale si birouri. In viitor, a precizat Timosenko, vanzarile de terenuri vor dura maximum o luna. Va fi, totodata, declansata o debirocratizare radicala si vor fi anulate 6.000 de decrete care, in opinia premierului ucrainean, au paralizat activitatea intreprinderilor si nu au facut decat sa aduca venituri ilegale functionarilor corupti. Ea a anuntat si o revizuire a politicii fiscale, in sensul diminuarii impozitelor, ceea ce va duce, pana la sfarsitul anului, la o multiplicare a investitiilor straine. Potrivit celor mai recente date ale Comitetului de Stat pentru Statistica, valoarea investitiilor straine directe in Ucraina a atins, in primul semestru al anului 2005, 490 milioane de dolari, ceea ce reprezinta o diminuare cu 14,4 la suta fata de aceeasi perioada a anului precedent.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.