Infiltrarea crimei organizate in structurile statale si economice reprezinta un risc pentru siguranta interna si suveranitatea tarilor in cauza. Aceasta este concluzia seminarului desfasurat la Bucuresti in domeniul criminalitatii organizate, sustinu
Infiltrarea crimei organizate in structurile statale si economice reprezinta un risc pentru siguranta interna si suveranitatea tarilor in cauza. Aceasta este concluzia seminarului desfasurat la Bucuresti in domeniul criminalitatii organizate, sustinut de trei experti din Germania si destinat perfectionarii a 15 ofiteri romani. In acest moment, insa, colaborarea internationala pentru stapanirea crimei organizate cunoaste o serie de deficiente. Este vorba, in principal, de diferentele de limba, cunostintele putine despre modelele tactice - nationale - de abordare a problemei si chiar de capacitatea de a stapani "in comun" situatia, se precizeaza intr-un comunicat al IGPR. Cooperarea viitoare in domeniul crimei organizate trebuie indreptata, au afirmat expertii germani, in favoarea unei combateri eficiente a fenomenului, care trebuie realizata pe armonizarea sistemelor juridice ale statelor, imbunatatirea schimbului de informatii si intensificarea cooperarilor practice intre acestea.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.