Care e secretul unei vieti atat de lungi? "Multa munca si mancare buna. Doua oua, o bere, carne de caprioara si o cafea tare", povesteste chiar Cruz Hernandez. Desi a fumat mult decenii intregi, se pare ca acest viciu nu i-a afectat sanatatea. Batran
Care e secretul unei vieti atat de lungi? "Multa munca si mancare buna. Doua oua, o bere, carne de caprioara si o cafea tare", povesteste chiar Cruz Hernandez. Desi a fumat mult decenii intregi, se pare ca acest viciu nu i-a afectat sanatatea. Batrana, care intreaga viata a fost moasa in oraselul San Agustin, s-a pensionat in urma cu 27 de ani, dupa ce a implinit un secol de viata.
Femeia gateste si acum, rudele ei declarand ca face o mancare foarte buna. Cruz Hernandez a nascut 13 copii, din care cinci mai traiesc, are 60 de nepoti, 80 de stranepoti si 25 de stra-stranepoti.
Batrana isi petrece serile in fata televizorului intr-o casuta din San Agustin, impreuna cu nepoata Maria, in varsta de 55 de ani. Chiar daca sta intr-un carucior cu rotile, Cruz sustine ca face acest lucru numai pentru ca picioarele ii sunt prea slabite pentru a mai putea merge. in rest, batrana spune ca se simte foarte bine si ca nu tine minte sa fi fost vreodata bolnava mai mult de cateva zile. Ea crede ca a ajuns la aceasta varsta pentru ca nu s-a suparat niciodata si nu si-a batut capul cu evenimente neimportante.
Autoritatile salvadoriene au anuntat ca batrana are documente originale care ii dovedesc varsta si au cerut reprezentantilor Cartii Recordurilor sa trimita un membru in San Agustin pentru a omologa recordul de longevitate al femeii. in cazul acesta, Cruz Hernandez ar deveni, cu acte in regula, cea mai in varsta
persoana din istoria omenirii.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.