Primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, sustine ca este tinta unei campanii de hartuire politica din partea actualei puteri care face politie politica prin intermediul unui procuror PNA Bucuresti, impotriva caruia este hotarat sa depuna o plang
Primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, sustine ca este tinta unei campanii de hartuire politica din partea actualei puteri care face politie politica prin intermediul unui procuror PNA Bucuresti, impotriva caruia este hotarat sa depuna o plangere, inclusiv in atentia presedintelui Basescu.
Mazare a declarat, ieri, ca anchetarea sa de catre procurorii PNA Bucuresti a inceput in urma cu sase luni si in tot acest timp nu au fost gasite dovezi prin care sa se inceapa urmarirea penala, motiv pentru care in prezent se cauta piste pentru a fi acuzat apelandu-se la adversarii sai politici.
Radu Mazare a afirmat ca procurorul Vasile Ionita de la PNA Bucuresti si comisarul Ioan Dobritoiu de la Serviciul judiciar au solicitat o serie de documente de la Primaria municipiului Constanta legate de contracte incheiate de municipalitate, dar nu au gasit nici o neregula prin care sa-l puna sub acuzare.
Primarul Constantei a sustinut ca totul a culminat cu deplasarea celor doi anchetatori la presedintele Fortei Democrate din Romania (FDR) - filiala Constanta, Constantin Fratila, cu care edilul are pe rol procese de calomnie si care i-a fost contracandidat in doua mandate. Radu Mazare a afirmat ca liderul FDR Constanta ar fi fost intrebat de procuror despre dusmanii pe care ii are Radu Mazare si despre firmele pe care le detine. Edilul Constantei sustine ca anchetatorii nu aveau nici un motiv sa-l chestioneze pe Constantin Fratila pentru ca nu are nici o relatie cu el si nici legata de primarie, astfel incat investigatiile sa-i indrume spre aceasta persoana.
Primarul Constantei a precizat ca va depune o plangere la Consiliul Superior al Magistraturii prin care solicita sanctionarea disciplinara a procurorului care se ocupa de anchetarea sa si va cere excluderea acestuia din PNA.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.