la lot pentru partida cu Finlanda, i-a luat apararea lui Oleg Protasov, a acordat sanse egale Stelei in fata norvegienilor de la Valerenga, iar la final a dezvaluit misterul evolutiilor slabe ale jucatorului sau preferat, Claudiu Raducanu.
L
la lot pentru partida cu Finlanda, i-a luat apararea lui Oleg Protasov, a acordat sanse egale Stelei in fata norvegienilor de la Valerenga, iar la final a dezvaluit misterul evolutiilor slabe ale jucatorului sau preferat, Claudiu Raducanu.
Libertatea: stiti ca gazonul de la Constanta e distrus progresiv de o ciuperca?
Victor Piturca: Oficialii clubului FC Farul m-au instiintat inainte de partida cu Andorra. Starea gazonului era mult mai grava atunci, acum am inteles ca s-a ameliorat. Mi-au explicat ca au consultat mai multi specialisti si ca e vorba despre o ciuperca formata in aer care ataca iarba. Apoi mi-au spus ca e un fenomen ce se manifesta pe timpul verii la Constanta din cauza conditiilor meteorologice, a umiditatii si a caldurii excesive. Totodata ne-au dat asigurari sa nu ne facem griji pentru ca gazonul se va reface treptat si nu vor fi probleme la partida cu Cehia de la 3 septembrie. Oricum, eu cred ca au gresit si cei de la Farul. Din cate am inteles ingrijitorii au udat iarba pe caldura mare si era normal ca gazonul sa se opareasca.
Ati facut pace cu Radoi?
Ce pace sa fac cu Radoi cand eu nu sunt certat cu el? De ce sa-l iert pe Mirel cand nu am nici un conflict cu el? Nu se pune problema asa. A, ca a facut un act de indisciplina si si-a asumat raspunderea pentru acea fapta, e altceva. Nu m-a sunat sa vorbim si nici nu si-a cerut scuze pentru ce-a spus. Pai ce, eu sunt de vina pentru ce a sustinut in fata Comisiei de Disciplina? Eu l-am sprijinit in public, prin declaratii oficiale, pentru ca asa trebuie sa faca un profesionist. Mai mult de atat n-o sa fac. De aici incolo trebuie sa se ajute singur. E, poate, o problema de educatie ca nu si-a cerut scuze, pentru ca eu l-am inventat, dar cred ca e si influentat de cei din anturajul sau. Totusi nu-i putem lua capul lui Radoi pentru ca a gresit cu Rosenborg. E un fotbalist valoros care joaca 100 de meciuri foarte bine si care mai gafeaza o data sau de doua ori, dar asta nu inseamna sa-l marginalizam.
il veti convoca pentru partida cu Finlanda?
Vom vedea, totul depinde de evolutiile sale. Repet, Mirel trebuie sa se ajute singur.
A gresit Protasov in alcatuirea echipei cu Rosenborg?
Protasov n-a gresit. Noi, cei de pe margine, nu putem privi in interiorul unei echipe si gata, ne dam cu parerea despre cum era mai bine sa procedeze un antrenor sau altul. Protasov se afla in miezul lucrurilor la Steaua si el stie cel mai bine ce-i de facut. Primul unsprezece se poate decide la un antrenament, la o faza sau la o simpla indicatie.
Ce sanse are Steaua sa treaca de Valerenga?
Sa nu ne mai grabim cu pronosticurile, ati vazut ce s-a intamplat cu Rosenborg. Nu stim mai nimic despre Valerenga, asa ca, la prima vedere, cele doua echipe au sanse egale de calificare.
Claudiu Raducanu...
M-am elucidat si de ce nu da Claudiu randament la Vaslui. Pai ei nu sunt o echipa, nu comunica intre ei, nu-si paseaza, nu se ajuta, zici ca sunt straini pe teren.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.