decat fostii proprietari care detineau adeverinte si posesia terenului, comisiile locale si judetene vor revoca acele titluri, daca terenurile nu au intrat in circuitul civil. Doamna se poate adresa cu cerere comisiilor de fond funciar, solicitand re
decat fostii proprietari care detineau adeverinte si posesia terenului, comisiile locale si judetene vor revoca acele titluri, daca terenurile nu au intrat in circuitul civil. Doamna se poate adresa cu cerere comisiilor de fond funciar, solicitand revocarea titlului atribuit in mod abuziv altor persoane, daca a avut adeverinta de proprietate si posesia terenului.
Toma Paunescu din jud. Gorj intreaba daca poate primi teren echivalent in locul terenului extravilan pe care ar trebui sa-l primeasca, devenit neproductiv in urma exploatarii miniere.
Raspuns: in Legea 247/2005, titlul VI, articolul 4, aliniatul 1, se prevede ca pentru terenurile trecute in proprietatea statului pe care se desfasoara activitati miniere se acorda suprafete echivalente din rezerva comisiilor locale. in cazul in care aceste rezerve nu exista, se vor acorda despagubiri.
Andrei Gurla, din Buftea, a depus cerere de restituire a terenului detinut inca din anul 1991 si nu a primit raspuns.
Raspuns: Legea 247/2005, la titlul IV, articolul 33, aliniatul 1, prevede ca persoanele fizice pot depune cereri pentru reconstituirea dreptului de proprietate in termen de 60 de zile (pana la 22 septembrie 2005), chiar daca au depus pana acum si alte cereri de reconstituire. Comisiile sunt obligate sa aiba in vedere cererea depusa si s-o solutioneze, iar primarii sunt obligati, sub sanctiunea amenzii, sa afiseze lunar suprafata reconstituita fiecarui proprietar solicitant.
Teodor Lucian Andrei, din Bucuresti, solicita punerea in posesie pe vechiul amplasament, de care a fost deposedat in 1953 si care astazi este ocupat de alte persoane, improprietarite conform legii 18 din 1991.
Raspuns: Legea 247/2005, Titlul IV, articolul 11, aliniatul 2, prevede ca terenurile preluate abuziv de la persoanele fizice revin de drept proprietarilor care au solicitat reconstituirea, pe vechile amplasamente, daca acestea nu au fost atribuite legal altor persoane.
Prin urmare, daca cei care au fost improprietariti conform legii 18 din 1991 au acte de proprietate, primaria nu-l poate pune in posesie pe dl. Andrei pe vechiul amplasament si de aceea ii ofera teren in alta parte.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.