Comisarul european pentru Comert, Peter Mandelson, a declarat BBC ca va propune, azi, statelor comunitare sa deblocheze confectiile chinezesti, in valoare de mai multe milioane de euro, blocate in vamile Uniunii Europene. Decizia a intervenit dupa pa
Comisarul european pentru Comert, Peter Mandelson, a declarat BBC ca va propune, azi, statelor comunitare sa deblocheze confectiile chinezesti, in valoare de mai multe milioane de euro, blocate in vamile Uniunii Europene. Decizia a intervenit dupa patru zile de negocieri intre reprezentantii Chinei si UE, la Beijing. Membrii UE au fost divizati in privinta rezolvarii problemei, Mandelson fiind nevoit sa protejeze producatorii locali din industria textila in fata concurentei firmelor chinezesti, concomitent cu respectarea drepturilor comerciantilor care au platit milioane de euro pentru marfurile blocate in vami. Olanda, Danemarca, Suedia si Finlanda avertizeaza ca numerosi comercianti si-ar putea pierde locurile de munca, in cazul in care UE nu va extinde cotele la importurile de confectii chinezesti. Pe de alta parte, Franta, Italia si Spania, cer protejarea intereselor lor. Mandelson a cerut, insa, sprijinul tuturor membrilor Uniunii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.