Legea pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale a intrat in vigoare incepand de astazi, noile prevederi incluzand, pentru faptele de evaziune fiscala, pedepse cu inchisoare de la 6 luni pana la 15 ani, in functie de gravitatea infractiunii si
Legea pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale a intrat in vigoare incepand de astazi, noile prevederi incluzand, pentru faptele de evaziune fiscala, pedepse cu inchisoare de la 6 luni pana la 15 ani, in functie de gravitatea infractiunii si de valoarea prejudiciului cauzat asupra bugetului.
"Este o lege binevenita. Fenomenul evaziunii fiscale a atins cote alarmante, si in consecinta, era nevoie de acest act normativ. Este o lege mai buna decat precedenta pentru ca este mai clara, fiecare fapta este definita in mod distinct, pedepsele sunt mai mari si se va aplica in mod corect", a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sebastian Bodu. El a adaugat ca, desi in noua reglementare pedepsele sunt mai ridicate, o lege buna nu inseamna o lege mai aspra, ci una mai clara si mai bine aplicata.
Potrivit legii, contribuabilii care intra ilegal in posesia unor sume de bani cu titlu de rambursari, restituiri sau compensari vor fi pedepsiti cu inchisoare de la 3 la 10 ani si interzicerea unor drepturi.
Asocierea in vederea savarsirii unei astfel de fapte va intra in categoria infractiunilor sanctionate cu inchisoare de la 5 la 15 ani si interzicerea unor drepturi.
Tiparirea sau punerea in circulatie de formulare tipizate cu regim special falsificate va constitui, de asemenea, infractiune si va fi sanctionata cu inchisoare de la 3 la 12 ani si interzicerea unor drepturi. Acestea reprezinta cele mai mari pedepse stabilite in lege.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.