Sortii au fost total nefavorabili ieri formatiilor romanesti care lupta in Cupa UEFA. Tragerea la sorti de la Monte Carlo a hotarat ca Dinamo sa intalneasca puternica Everton Liverpool, clasata pe locul patru in Premier League sezonul trecut, Rapid s

Sortii au fost total nefavorabili ieri formatiilor romanesti care lupta in Cupa UEFA. Tragerea la sorti de la Monte Carlo a hotarat ca Dinamo sa intalneasca puternica Everton Liverpool, clasata pe locul patru in Premier League sezonul trecut, Rapid sa se lupte cu norvegienii de la Feyenoord, iar Steaua sa joace cu Valerenga. Acesta este primul tur al competitiei, iar echipele calificate vor evolua apoi in grupele Cupei UEFA. Meciurile tur se vor juca pe 15 septembrie, iar returul este programat pe 29 septembrie, stelistii jucand primul meci in deplasare, iar dinamovistii si rapidistii avand prima mansa programata la Bucuresti.
Din nefericire, atat "cainii", cat si "feroviarii" au nimerit cele mai puternice echipe cu care puteau sa cada. Dinamo ar fi avut cu siguranta o dubla mansa mai usoara daca ar fi intalnit pe PAOK Salonic, asa cum si Rapidul ar fi abordat cu mai mult optimism o intalnire cu Dnepr Dnepropetrovsk sau FC Basel. De acest lucru s-a plans ieri si presedintele Rapidului, Dinu Gheorghe, oficialul din Giulesti spunand ca "sortii nu au fost prea generosi cu noi". "Intalnim o echipa cu firma in Europa, castigatoare a unor competitii intercluburi. Dupa jocurile echipei nationale cu Olanda, in preliminariile CM, ne-am dori ca noi sa putem lua o revansa pentru fotbalul romanesc. Desigur, Feyenoord pleaca cu prima sansa, dar asta nu inseamna ca vom fi un adversar facil pentru olandezi", a spus Dinu Gheorghe. In schimb, antrenorul lui Dinamo s-a aratat mai optimist in privinta calificarii echipei sale, cu conditia ca echipa sa sa nu faca greseli. "Everton nu este Chelsea, Manchester sau Arsenal, dar reprezinta o forta a Angliei. Calificarea in grupele Cupei UEFA depinde foarte mult de modul cum vom aborda primul meci, de la Bucuresti. Este foarte important", a spus Ioan Andone.

Tot norvegieni

Nici Steaua nu prea a avut noroc, desi ei au fost capi de serie la tragerea la sorti, asa ca vor trebui sa se lupte cu Valerenga, a doua formatie norvegiana pe care o intalnesc in aceasta toamna in Cupele Europene dupa infrangerea in fata lui Rosenborg. Valerenga ocupa in acest moment, dupa 18 etape, locul doi in campionatul Norvegiei, si are in echipa vedete precum Steffen Iversen, Ronny Johnsen si Tore Andre Flo. Probabil ca echipa din Ghencea ar fi preferat, in locul norvegienilor care au eliminat acum cativa ani Rapidul din Cupa UEFA, sa joace cu echipe precum Krilia Sovietov Samara sau NK Domzale. Norvegienii sunt insa foarte fericiti ca au picat cu Steaua. Antrenorul Kjetil Rekdal s-a declarat foarte multumit de intalnirea cu stelistii si s-a aratat convins ca echipa sa poate elimina campioana Romaniei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.