Pilotul finlandez de Formula 1 Kimi Raikkonen a dezmintit, in urma cu doua zile, zvonurile privind transferul sau la Ferrari in 2007, declarand ca doreste sa castige cat mai multe curse si titluri mondiale cu echipa sa, McLaren-Mercedes. De altfel, M

Pilotul finlandez de Formula 1 Kimi Raikkonen a dezmintit, in urma cu doua zile, zvonurile privind transferul sau la Ferrari in 2007, declarand ca doreste sa castige cat mai multe curse si titluri mondiale cu echipa sa, McLaren-Mercedes. De altfel, Michael Schumacher a declarat, ieri, ca intentioneaza sa ramana la Ferrari pana la sfarsitul carierei.
"Nu exista nici o indoiala ca dispun de monopostul cel mai rapid, ca ma simt bine la McLaren, unde castig, deci de ce m-as gandi sa schimb echipa? Cu siguranta ca multi piloti ar vrea sa fie in locul meu. Vreau sa castig cat mai multe curse si titluri mondiale cu McLaren", a spus Raikkonen. Cotidianul Bild a anuntat, joi, ca pilotul finlandez a semnat un precontract pentru 2007 cu echipa Ferrari, dupa ce Michael Schumacher a refuzat, pentru moment, prelungirea angajamentului cu scuderia italiana, care ii expira in 2006. "De la venirea mea in F1 aud in permanenta informatii legate de viitorul meu. Deci nu sunt surprins de ceea ce se intampla acum. Cum am mai spus, sunt foarte fericit la actuala mea echipa", a mai spus Raikkonen. La randul sau, patronul Ron Dennis a confirmat ca McLaren "considera ca are o relatie de lunga durata atat cu Kimi Raikkonen, cat si cu Juan Pablo Montoya". "In consecinta, McLaren nu se afla in negocieri cu nici un alt pilot, nici chiar cu Michael Schumacher", a spus Ron Dennis.
Mai mult, Michael Schumacher a declarat, ieri, ca intentioneaza sa ramana la Ferrari pana la sfarsitul carierei, infirmand astfel informatiile potrivit carora ar urma sa paraseasca echipa italiana. "Nu intentionez sa renunt la Formula 1 si sper sa raman la echipa Ferrari cat mai mult posibil. Nu inteleg de ce trebuie sa repet acest lucru atat de des", a spus Schumacher, citat de cotidianul La Repubblica. Pilotul a precizat, pentru jurnalul "La Stampa", ca inca nu s-a hotarat in privinta retragerii. "Este evident ca nu voi putea continua inca zece ani, inca nu m-am hotarat cand ma voi retrage. In orice caz, nu ma pot imagina intr-un monopost care sa nu fie Ferrari", a declarat Schumacher. Michael Schumacher a explicat de ce nu si-a prelungit, inca, acordul cu Ferrari, care va expira la sfarsitul anului 2006. "Inca nu am luat o decizie in ceea ce priveste ce voi face dupa 2006. Este o alegere care imi apartine, o problema personala", a precizat pilotul german.

Michael, la 16 puncte in urma lui Kimi

Kimi Raikkonen ocupa locul doi in clasamentul mondial al pilotilor, cu cinci etape inainte de finalul sezonului, la o diferenta de 24 de puncte de lider, spaniolul Fernando Alonso (Renault). Echipa McLaren-Mercedes este pe locul doi, la numai noua puncte diferenta de Renault in clasamentul constructorilor. Dupa 14 etape, Schumacher ocupa locul al treilea. In acest sezon, pilotul german a castigat o singura cursa, cea de la Indianapolis, la care au participat doar sase monoposturi.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.