Botulismul este o toxiinfectie, cel mai adesea de origine alimentara - de exemplu, ingestie de conserve rau sterilizate, datorita unei neurotoxine produsa de bacteria Clostridium botulinum. ''Simptomele se manifesta prin tulburari vizuale cu paralizi
Botulismul este o toxiinfectie, cel mai adesea de origine alimentara - de exemplu, ingestie de conserve rau sterilizate, datorita unei neurotoxine produsa de bacteria Clostridium botulinum. ''Simptomele se manifesta prin tulburari vizuale cu paralizie de adaptare si dilatarea pupilelor. Deglutitia este dureroasa, insotita de constipatie si de o slabire generala. Survin apoi crampe abdominale, greturi si diaree. Moartea este provocata de o paralizie generala'', explica specialistii Ioan Zanc si Iustin Lupu. Alimentele contaminate trebuie sa fie distruse. Injectia de antitoxina, putin activa, are multe efecte secundare. Vaccinul nu este pus la punct si nu exista nici un tratament eficace, ''lasand la o parte terapia intensiva - in medie aproximativ 15 zile''.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.