Cercetatorii de la Spitalul Universitar din Hamburg-Eppendorf au reusit sa detecteze celule canceroase latente in maduva osoasa, care permit medicilor sa prevada cu mai multa precizie aparitia unui cancer la san, transmite Mediafax. Aceste cateva cel
Cercetatorii de la Spitalul Universitar din Hamburg-Eppendorf au reusit sa detecteze celule canceroase latente in maduva osoasa, care permit medicilor sa prevada cu mai multa precizie aparitia unui cancer la san, transmite Mediafax. Aceste cateva celule risipite printre milioane de celule sanatoase din maduva osoasa pot antrena o revenire a cancerului de san la cativa ani dupa incheierea tratamentului. Descoperirea vine ca urmare a unui studiu international ce a durat zece ani, la care au luat parte noua centre specializate in cancerul mamar si peste patru mii de paciente.
Concluziile au fost publicate in saptamanalul specializat New England Journal of Medicine. Metoda de depistare ar putea fi utilizata in practica medicala peste doi-trei ani, spera directorul Institutului de Biologie Oncologica de la spitalul din Hamburg, profesorul Klaus Pantel. Tehnica ar putea fi de asemenea extinsa pentru prevenirea cancerului pulmonar, stomacal si intestinal. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.