De la 20.00, ProCinema difuzeaza filmul "Cuibul de viespi", in regia lui Horea Popescu. Din distributie fac parte Coca Andronescu, Marin Moraru Gina Patrichi si Tamara Buciuceanu.
Ecranizare a savuroasei comedii de moravuri "Gaitele" de Alexand
De la 20.00, ProCinema difuzeaza filmul "Cuibul de viespi", in regia lui Horea Popescu. Din distributie fac parte Coca Andronescu, Marin Moraru Gina Patrichi si Tamara Buciuceanu.
Ecranizare a savuroasei comedii de moravuri "Gaitele" de Alexandru Kiritescu, acest film este o fresca reusita a Bucurestiului de altadata cu farmecul sau dulce-amar. O intreaga tipologie umana este dezvaluita telespectatorilor printr-o galerie de personaje mercantile, superstitioase si macinate de idealuri pitice, dar care fascineaza prin energia afisata in fiecare zi a existentei lor. in prim planul filmului sunt "viespile" sau "gaitele", trei femei trecute de a doua tinerete care, desi exceleaza in vorbarie, meschinarie si egoism, reusesc, paradoxal, sa para simpatice. Gheorghe Dinica si Marin Moraru - cu doua roluri memorabile in film - incearca sa reziste in acest univers patronat de catre cele trei femei care, in aparenta, se urasc de moarte. Tamara Buciuceanu reia in film partitura grea a Madamei Dodoleanu, pe care a jucat-o atatia ani pe scena teatrului, tot in montarea lui Horea Popescu.
De la 23.30, Antena 1 difuzeaza filmul "Nebuni si frumosi" (Crazy/Beautiful), in regia lui John Stockwell. Din distributie fac parte Kirsten Dunst, Jay Hernandez, Bruce Davison, Herman Osorio, Lucinda Jenney, Miguel Castro, Rolando Molina, Soledad St. Hilaire si Tommy De La Cruz. O poveste de dragoste intre doi adolescenti: o tanara dintr-o familie bogata din renumitul Cartier de Vest din L.A. si un tanar de origine mexicana dintr-o familie modesta. Nicole (Kirsten Dunst) are bani cat cuprinde si face tot ce-i trece prin cap. Din pacate, prin cap nu-i trec prea multe, asa ca totul se rezuma la fumat, baut, drogat si peste petreceri. Nu c-ar fi ea fata proasta, ci fiindca e frustrata. Mama ei a plecat de acasa, Nicole fiind crescuta de tatal sau, caruia, dupa parerea ei, nu-i pasa defel de ea. Modestul Carlos din clasa paralela este exact opusul fetei: de conditie modesta, trebuie sa munceasca din greu pentru a se intretine. Dar visul sau e foarte maret: vrea sa ajunga pilot. Oricum, Nicole il vrajeste urgent si fug impreuna de acasa. O ocazie numai buna pentru amandoi de a vedea lumea si prin ochii altuia.
De la 20.00, HBO difuzeaza filmul "Regele Arthur" in regia lui Antoine Fuqua. Din distributie fac parte Clive Owen, Ioan Gruffudd, Mads Mikkelsen, Joel Edgerton, Hugh Dancy, Ray Winstone si Keira Knightley.
O reinterpretare subiectiva, mtv-ista a vechiului mit despre Regele Camelotului. De data aceasta, Arthur e soldat roman care trebuie sa se lupte cu saxonii, iar Guenevere e o prizoniera picta pentru care merita sa te bati. Versiunea vine cu mult mai mult realism, cu centru de greutate pe performanta in lupta a tuturor si aproape deloc pe delicatul abur mistic al mitului, lasand departe in urma cailor povestea din clasicul "Excalibur" sau din miniseria Hallmark "Merlin", acea fantezie de nota zece. Si totusi, este clar ca daca "Al 13-lea razboinic", "Gladiatorul" si Trilogia Inelelor nu s-ar fi facut, versiunea de fata ar fi aratat altfel.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.