Taras-grapis, Mamaia si-a urcat pentru a 35-a oara nepotii pe scena Teatrului de Vara. Desi organizatorii manifestarii anuntau, in urma cu cateva zile, cu surle si trambite ca bugetul festivalului este in acest an de aproape zece miliarde de lei, nu
Taras-grapis, Mamaia si-a urcat pentru a 35-a oara nepotii pe scena Teatrului de Vara. Desi organizatorii manifestarii anuntau, in urma cu cateva zile, cu surle si trambite ca bugetul festivalului este in acest an de aproape zece miliarde de lei, nu mare ne-a fost mirarea cand am descoperit acelasi decor prafuit si aceeasi scena neincapatoare care sustinea de aceasta data si Orchestra Radio. Si cand credeam ca mai rau de atat nu se mai poate, in fata publicului s-au ivit chipurile amfitrionilor evenimentului, Dan Teodorescu si actrita Dorina Chiriac, de la Teatrul de Comedie din Bucuresti.
Cei doi prezentatori-distrugatori nu au facut decat sa puna umarul la distrugerea unei seri care avea deja o culoare cafenie. Replicile rasuflate si amanuntele fara importanta ne-au lovit fara mila. Nu am aflat ce studii muzicale au competitorii, dar am fost informati ca o concurenta prefera, cand era mica, sa roada peretii, iar o alta gusta din mancarea cainelui, nu stim daca din dragoste pentru prietenul ei, care era posesorul patrupedului, sau dintr-o simpatie bolnavicioasa pentru micutul animal. Atunci am inteles ca finul lui Basescu si micuta sa partenera, imbracata ca o bunicuta, adica din ultima pensie, au luat taxiul spre Mamaia, dar a cotit spre gradinita. Nenorocirea se produsese, dar noi inca mai speram la o remediere cand cei 16 aspiranti la brevetul de muzician au inceput sa faca genuflexiuni cu rabdarea noastra.
Cei drept play-back-ul disparuse, falsurile si pitigaielile erau pentru prima oara, dupa 20 de ani, live. Big Band-ul Radio isi facea datoria, dar din marea de cantari nu rasareau decat vreo doua nume, Nistor Cristian si Mardare Anisoara. In rest am intalnit o Aura Urziceanu - Elena Mindru cu talentul lasat la vatra si pe Daniel Dobre, care a avut o ambitie de cinci octave, s-a chinuit sa o schimonoseasca pe ''frumoasa'' lui Traistariu.
Marea a incetat sa se mai involbureze cand pe scena au inceput sa se perinde, la recitaluri, veteranii.
Luminita Anghel, Marcel Pavel, Andra, Nico, Monica Anghel si cei doi solisti ai trupei Spin au fost cei care au resuscitat publicul, cazut prada plictiselii dupa un asa maraton muzical. Singurul care nu avea ce cauta printre cei mai buni cantareti ai Romaniei a fost Emanuel, care nu a facut fata colegilor sai de breasla.
Juriul, supravegheat de presedintele Madalin Voicu, si format din Sanda Cepraga, Nicolae Costin, Berti Barbera, Petrica Munteanu, Zoe Alecu, Aurelian Temisan, Aurora Andronache, Andrei Kerestly, Razvan Cernat, Titus Andrei si Serban Georgescu va acorda punctaje pentru sectiunile Interpretare si Creatie, iar sectiunea Slagare va fi evaluata prin televoting.
Trofeul Mamaia va fi atribuit in urma votului secret al consilierilor judeteni din Constanta si va consta intr-un autoturism Skoda, ce va fi oferit unuia dintre castigatorii premiilor intai de la cele trei sectiuni.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.