Un chilian, fiul unui fost pilot in armata germana care a participat la al doilea Razboi Mondial, a anuntat punerea in vanzare a trei desene ce poarta semnatura lui Adolf Hitler, relateaza Mediafax. Cele trei desene in creion reprezinta un spital de
Un chilian, fiul unui fost pilot in armata germana care a participat la al doilea Razboi Mondial, a anuntat punerea in vanzare a trei desene ce poarta semnatura lui Adolf Hitler, relateaza Mediafax. Cele trei desene in creion reprezinta un spital de campanie, o biserica si un camp de lupta si au fost realizate intre 1917 si 1923. Proprietarul lor actual, locotenentul Karol Bachraty din armata chiliana, a declarat ca aceste schite au ajuns in Chile in 1950, in valizele tatalui sau, fost pilot in armata germana, care spunea ca le-a primit de la maresalul Goering.
"Dupa razboi, operele de arta din colectia personala a maresalului Goering au ajuns in Chile aduse de fosti combatanti din armata germana. Printre acestea se afla si un mic carnet cu desene in creion, semnate de Hitler, pe care acesta i-l oferise maresalului Goering", a declarat Bachraty. Potrivit declaratiei lui Bachraty, tatal sau "ii era foarte apropiat maresalului Goering si desenele au ramas in posesia sa". Autenticitatea acestor desene ar fi demonstrata, dupa el, de tipul de hartie pe care au fost realizate, acelasi cu cel folosit de soldatii din primul Razboi Mondial. "Tatal meu voia sa le vanda mai demult pentru ca pentru el aceste desene nu au nici o valoare istorica si nici sentimentala", a afirmat vanzatorul, care a mai declarat ca pretul desenelor este de 15.000 de dolari. El a adaugat ca mai detine si o acuarela de Hitler care, in schimb, nu este de vanzare. In iulie, patru schite atribuite lui Hitler si doua carti postale au fost vandute la o licitatie in Canada la pretul de 26.500 de dolari, in mijlocul protestelor comunitatii evreiesti care a cerut expunerea lor la Muzeul Holocaustului din Montreal. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.