Al-Qaida pregateste un atentat impotriva unui centru financiar important din Asia, pentru a submina increderea investitorilor in aceasta regiune, a declarat, miercuri, judecatorul francez antiterorism Jean-Louis Bruguiere, citat de Financial Times, i
Al-Qaida pregateste un atentat impotriva unui centru financiar important din Asia, pentru a submina increderea investitorilor in aceasta regiune, a declarat, miercuri, judecatorul francez antiterorism Jean-Louis Bruguiere, citat de Financial Times, in editia electronica de ieri.
Judecatorul afirma ca unele tari asiatice sunt mai putin bine pregatite decat Statele Unite sau Europa pentru a face fata unui astfel de atac. "Am neglijat intrucatva capacitatea sau dorinta organizatiei Al-Qaida de a destabiliza regiunea de sud-est a Asiei", a declarat oficialul francez, ale carui anchete au permis arestarea a sute de suspecti teroristi in ultimii 20 de ani, precizeaza Financial Times. "Avem unele informatii care ne fac sa credem ca unele tari din aceasta regiune, in special Japonia, ar putea fi vizate" de atacuri din partea retelei Al-Qaida, a avertizat judecatorul francez, indicand ca posibile tinte Tokyo, Singapore si Sydney. Un atac asupra unui centru financiar din Asia, precum Tokyo sau Sydney, ar fi important, din punct de vedere simbolic, pentru Al-Qaida si ar stopa recenta crestere economica accelerata inregistrata in regiune.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.