Dan Victor Alesandru a fost eliberat din functia de secretar de stat la Ministerul Economiei si Comertului (MEC), printr-o decizie semnata miercuri de premierul Calin Popescu Tariceanu, au declarat agentiei Mediafax surse guvernamentale. Dan Victor A
Dan Victor Alesandru a fost eliberat din functia de secretar de stat la Ministerul Economiei si Comertului (MEC), printr-o decizie semnata miercuri de premierul Calin Popescu Tariceanu, au declarat agentiei Mediafax surse guvernamentale. Dan Victor Alesandru a fost numit, la sfarsitul lunii ianuarie, din partea PUR (in prezent Partidul Conservator), in functia de secretar de stat la MEC si a coordonat activitatea Departamentului Politici Energetice din cadrul ministerului. Fost actionar si director general la distribuitorul de gaze naturale VitalGaz, Dan Victor Alesandru, este inginer specializat in domeniul planificarii economice si tehnice.
Grupul de Investigatii Politice (GIP), condus de Mugur Ciuvica, a sustinut, in 15 mai, ca VitalGaz a primit un contract Romgaz SA, cu putin timp inainte ca acesta sa fie numit in minister, acuzatii respinse la acea data de catre Alesandru.
Potrivit GIP, desi in declaratia de avere initiala, depusa de Alesandru la instalarea in functie, figurau 3,37% din actiunile VitalGaz, acestea nu se regasesc in noua declaratie de avere, depusa la 6 mai 2005, si nici nu apar ca fiind vandute.
Presedintele Traian Basescu l-a avertizat, luni seara, cu ocazia investirii celor cinci noi ministri, pe ministrul Industriilor (n.r.-Economiei), portofoliu detinut de Partidul Consevator, exprimandu-si speranta ca se pot face lucruri mai bune si la acest minister. Basescu a declarat, textual, dupa incheierea ceremoniei de depunere a juramantului de catre noii ministri: "Sunt convins ca ne putem uita cu atentie si la Ministerul Industriilor" (Economiei-n.r.).
Seful statului a solicitat, in urma cu doua saptamani, sa nu fie incheiate contracte suplimentare de furnizare a energiei electrice in baza hotararii de majorare a gradului de liberalizare a pietei de electricitate, pana cand Legea energiei nu va fi adaptata la noile conditii de piata.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.